Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Motorrijder en bromfietser zwaar gewond na ongeval
Publicatiedatum: 4-6-2007 11:36:47

WEKEROM - Na een verkeersongeval tussen een motorrijder en een bromfietser, zondagochtend, op de Otterloseweg in Wekerom zijn beide bestuurders zwaar gewond geraakt. De slachtoffers, een 43-jarige motorrijder uit Ede en een 54-jarige bromfietser uit Haastrecht (Z.H.), zijn met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde omstreeks negen uur toen de Edese motorrijder de bromfietser wilde inhalen. De bromfietser was op dat moment echter bezig de weg naar links over te steken om daar het fietspad op te gaan. In een poging een aanrijding te voorkomen remde de motorrijder maar ging daarbij onderuit. Vervolgens schoof hij door en botste tegen de bromfietser, die vervolgens ook ten val kwam. Als gevolg van de aanrijding lag de rijbaan bezaaid met brokstukken. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak van het ongeval. Voor de beide slachtoffers was ook de traumahelikopter ingezet. (07-086597)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Nijkerker opgepakt na doorrijden na aanrijding
Publicatiedatum: 4-6-2007 11:36:04

NIJKERK - Een 61-jarige automobilist uit Nijkerk is zondagavond door de politie in zijn woonplaats opgepakt wegens het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed. De man zou omstreeks tien uur op de Wallersteeg een tegenligger hebben geraakt waardoor schade was ontstaan. Na het ongeval reed de Nijkerker door zonder zich bekend te maken. De tegenligger, een negentienjarige automobilist uit Putten, ging erachter aan. Toen de Nijkerk eenmaal thuis was aangekomen wilde hij kennelijk niet meewerken om de schade af te handelen, waarop de politie erbij gehaald werd. Die rook dat de Nijkerker alcohol had gebruikt en hield de man aan. In het politiebureau werd een alcoholpromillage gemeten van 1,2. Dat is ruim twee keer teveel. Volgens de politie had de Nijkerker tijdens de aanrijding onvoldoende rechts gehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (07-086830)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij ontdekt in bedrijfspand

Publicatiedatum: 4-6-2007 11:35:26

EDE - De Edese politie is in de nacht van zondag op maandag in een bedrijfspand aan de Hoorn gestuit op een hennepkwekerij. De zaak kwam aan het licht toen beveiligers rond half drie die nacht een deur van het pand open zagen staan. Toen gewaarschuwde agenten binnen een kijkje gingen nemen zagen zij dat twee ruimtes in het pand waren ingericht voor de hennepteelt. Alleen bleken de planten te zijn weggehaald. Het pand bleek te zijn verhuurd. Wie er verantwoordelijk is voor de hennepteelt in het pand is nog niet bekend. De kwekerij zal zo snel mogelijk worden ontmanteld.
(07-086870)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053