Gemeente Zevenaar


Week 23, 4 tot 11 juni 2007

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Klik hier voor het ophaalschema.

VERGADERINGEN RAADSCOMMISSIES

Op dinsdag 12 juni is er een openbare vergadering van de raadscommissie SAMENLEVING. Aanvang: 19.30 uur. Klik hier voor de agenda.

Op woensdag 13 juni is er een openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE (eerste zitting).Aanvang: 19.30 uur. Klik hier voor de agenda.

Op donderdag 14 juni is er een openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE (tweede zitting) Aanvang: 19.30 uur. Klik hier voor de agenda.

Op donderdag 14 juni is er een openbare vergadering van de raadscommissie MIDDELEN Aanvang: 19.30 uur.
Klik hier voor de agenda.

VERGADERING WELSTANDCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 11 juni 2007 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402) De agenda van deze vergadering ligt vanaf vrijdag 8 juni ter inzage bij de Balie Ruimte.

VERGADERING STREEKCOMMISSIE ACHERHOEK EN LIEMERS

De Streekcommissie Achterhoek en Liemers houdt een openbare vergadering op 14 juni 2007 Van 9.30 tot 12.30 uur. Vergaderlokatie: Raadszaal van de gemeente Bronckhorst Raadhuisstraat 20 Te Hengelo (Gelderland) Telefoon 0575 750 250 of 06 5027 3166

Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:
* Investeringsbudget Landelijk Gebied: Programmering 2007-2013
* Voortgang Uitvoering Reconstructie Landelijk Gebied
* Advisering projecten D2-programma en Provinciaal Meerjarenprogramma

* Nationale Landschappen: GS-besluiten en vervolg

Agenda, verslag en agendapunten zijn ook vanaf 5 juni 2007 digitaal beschikbaar en te vinden op:
www.gelderland.nl/reconstructie/achterhoek en liemers

GEMEENTELIJKE BELASTINGEN

Met dagtekening 23 mei 2007 zijn aanmaningen verstuurd voor nog openstaande belastingaanslagen, waarvan de betalingstermijn is verstreken. Het betreft de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen 2007 (vervaldatum 30 april 2007) en overige vervallen aanslagen (zoals reinigingsrechten, toeristenbelasting en marktgelden).

Niet betaalde aanmaningskosten
Na het verzenden van de aanmaningen zijn alsnog veel betalingen gedaan. Een aantal belastingschuldigen is daarbij echter vergeten de kosten van de aanmaning te voldoen. Omdat bij een betaling eerst de aanmaningskosten worden afgeboekt, blijft in deze gevallen een belastingschuld van EUR 6,00 of meer openstaan. Vindt niet alsnog betaling van het nog openstaande bedrag plaats, dan zal hiervoor een dwangbevel, met minimaal EUR 34,00 extra kosten, volgen.

Geldt dit voor u, dan heeft u tot en met 15 juni 2007 nog de gelegenheid om alsnog ook de aanmaningskosten te voldoen en daardoor het uitvaardigen van een dwangbevel te voorkomen.

Dwangbevelen
In de 2e helft van juni worden de dwangbevelen uitgevaardigd. De kosten van het betekenen van een dwangbevel bedragen minimaal EUR 34,00. Deze kosten komen voor rekening van de belastingschuldige.

Heeft u nog niet (alles) betaald, dan hebt u tot 15 juni 2007 de gelegenheid om de nog door u verschuldigde belasting, inclusief aanmaningskosten, te voldoen of om andere maatregelen te treffen om een dwangbevel te voorkomen.

Betaling via kas Loket Burgerzaken

U wordt aangeraden contant te betalen bij het loket burgerzaken van het gemeentehuis. De openingstijden zijn:

maandag t/m vrijdag 8.00 - 12.30 uur

bovendien woensdag 16.00 - 19.30 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling belastingen van de sector Middelen, telefoonnummer 595301.

FIETSEN KIJKEN BIJ POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND Elke 1e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 7 juni 2007 van 18:00 TOT 19:30 UUR. Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar

ILLEGAAL DUMPEN CARAVAN

De opsporingsambtenaar van de gemeente Zevenaar heeft een caravanwrak dat onbeheerd was achtergelaten in de berm aan de Aerdtseweg, laten afvoeren. De caravan was volgeladen met afval. De eigenaar is achterhaald, maar deze gaf geen gehoor aan het verzoek de caravan te verwijderen. Vervolgens is de complete caravan door de gemeente afgevoerd. De kosten hiervan zijn op de eigenaar verhaald.

ONKRUIDBESTRIJDING
Elk jaar wordt het onkruid tussen de verhardingen bestreden. In den lande worden verschillende bestrijdingsmethoden toegepast zoals het gebruik van bestrijdingsmiddelen, branden, borstelen en garen/stomen.In Zevenaar wordt het onkruid chemisch bestreden volgens de zogenaamde DOB-methode. (Duurzaam Onkruid Beheer) Deze methode houdt in dat er zeer zorgvuldig en met zo min mogelijk bestrijdingsmiddel het onkruid wordt bestreden. In de praktijk betekent dit dat er alleen onder droge omstandigheden mag worden gewerkt, omdat bij regen het bestrijdingsmiddel via straatkolken uiteindelijk in het oppervlaktewater terechtkomt. De machine is uitgerust met een detectiesysteem. Dit houdt in dat alleen op de plekken waar groen tussen de verharding staat, gericht gespoten wordt. Staat er geen onkruid dan doet de machine ook niets. Hiermee wordt de hoeveelheid bestrijdingsmiddel fors beperkt. Alleen op plekken waar de machine niet kan komen mag met een spuitlans worden gewerkt.

De aannemer is inmiddels gestart met de eerste bestrijdingsronde in Zevenaar. Daarvoor zijn 5 weken uitgetrokken. In september/ oktober wordt een tweede bestrijdingsronde uitgevoerd.

Heeft u vragen dan kunt u terecht bij het Service en Meldpunt van de gemeente tel. 595555.