Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Humpy Koneru topattractie bij HSG Open

HSG Open, een nevenevenement van het Nederlands Kampioenschap, belooft dit jaar een heel aardig toernooi te worden. Er hebben zich al meer dan 115 deelnemers gemeld, met zeven grootmeesters en zeven internationale meesters. Topattractie is Humpy Koneru, na Judith Polgar, nummer twee van de wereld bij de dames. Zij zal de nodige tegenstand ontmoeten van sterke grootmeesters als Mchedlishvili (Geo), Halkias (Grie) en Miezis (Let). Uit Nederland zijn drie grootmeesters present: Erik van den Doel, Yge Visser en Karel van der Weide, die zijn titel verdedigt. Voor talenten als Robin Swinkels, Robert Ris, Daan Brandenburg en Roeland Pruijssers (de laatste onder voorbehoud) is het HSG Open een mooie gelegenheid tot het behalen van een norm, zeker omdat er voldoende spelers uit het buitenland meespelen.

Kortom, het HSG Open wordt een mooi evenement dat extra cachet geeft aan het Nederlands Kampioenschap. Hopelijk kan het toernooi uitgroeien tot een van de nieuwe vaste grote toernooien in Nederland.

Het HSG Open wordt gespeeld van 20 tot en met 28 juni. Meer informatie is verkrijgbaar via www.hsghilversum.nl\hsgopen2007. Via deze site kunt u ook inschrijven.
Henk Cornelissen

---

Nick Beijerink wint geslaagde IJSCO-competitie 2006-2007

De IJSCO-competitie is een cyclus van jeugdtoernooien die in het gebied van de Oostelijke Schaakbond (OSBO) wordt georganiseerd. Dit jaar vond de vierde editie van IJSCO plaats. In het eerste jaar (2003-2004) trok de cyclus ongeveer honderd deelnemers, dit jaar was dat aantal opgelopen tot een recordaantal van 513. Er werden elf toernooien gespeeld; het toernooi in Nijmegen was het meest in trek met 128 spelers.

De IJSCO-cyclus werd gewonnen door Nick Beijerink van schaakvereniging De Toren Arnhem. Hij won de toernooien in Millingen, Arnhem en Deventer. Tweede werd Fabio Bravo (De Toren) en de derde plaats ging naar Koen Rieksen (De Variant Huissen).

Bij de meisjes ging de eerste plaats naar Marcella Gunther (De Toren), voor Kyra-Tiana Kers (Schaakmaat) en Mahsa Bitalzadeh (De Toren).

Het bolletjesklassement was voor Erik-Jan Rieksen (De Variant Huissen) en Thomas Beerdsen (ook al van De Toren) was de beste bij de jeugd tot en met elf jaar.

Uitvoerige informatie is te vinden op de website van De Toren.
---