Persberichten Lekstroom, 11.45 uur

Utrecht, 04-06-2007

Auto door de struiken

NIEUWEGEIN In de late avond van zondag 3 juni had een automobiliste haar auto vermoedelijk door alcoholgebruik niet meer goed onder controle.

Rond 23.55 uur reed een 35-jarige automobiliste uit Nieuwegein over de Rijtuigdrift in de richting van de Karosdrift. Door nog onbekende oorzaak, mogelijk alcohol, reed zij een smalle berm in, reed door enkele struiken heen en botste tegen een geparkeerde auto.

De Nieuwegeinse bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 910 ug/l, meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.

Wanordelijkheden

NIEUWEGEIN Twee meisjes konden het op zondag 3 juni op de kermis niet erg met elkaar vinden. Beiden kregen een bekeuring.

Rond 23.20 uur bevonden twee meisjes van 15 en 18 jaar oud en afkomstig uit Utrecht en Nieuwegein zich op de kermis aan de Brinkwal. Zij kregen het in de botsautootjes met elkaar aan de stok, wat leidde tot over en weer aan de haren trekken. Na de rit, stapten beiden uit en zij vlogen elkaar weer aan. Het tweetal werd door omstanders vervolgens gescheiden.

De politie kwam ter plaatse en omdat beide meisjes door hun gedrag wanordelijkheden veroorzaakten, kregen zij een bekeuring voor de Algemene Plaatselijke Verordening.

Inbraak

t GOY Op zondagochtend 3 juni werd een man aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak.

Rond 09.15 uur zag de 67-jarige bewoonster van een boerderij aan de Beusichemseweg dat een man op haar erf liep. Vervolgens hoorde zij glasgerinkel en ging poolshoogte nemen. Zij zag dat de man een raam van de woning had vernield, kennelijk om in te breken. De betrapte verdachte rende hard weg.

Rond 10.50 uur surveilleerden agenten op de Beusichemseweg. Daar werden zij aangesproken door een fietser. Hij vertelde dat zojuist een voetganger wegdook toen hij kennelijk zag dat er een politiewagen aan kwam rijden. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij zagen zij de man van onder een brug naar de bosschages lopen. Zij spraken hem aan. De man had een sporttas met inbrekersgereedschap bij zich en bleek geheel te voldoen aan het signalement van de (poging tot) inbraak op de Beusichemseweg. De verdachte, een 26-jarige man uit Schagen, werd aangehouden. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten en is aan het eind van de middag in verzekering gesteld.

Vernieling invalidenwagen

HOUTEN Op zondagochtend 3 juni zag een hoogbejaarde man dat onverlaten zijn invalidenwagen hadden vernield.

Rond 08.20 uur zag een 85-jarige man uit Houten dat vernielzuchtige lieden de voorgaande nacht op de Nobelslag zijn invalidenwagen op zijn kant hadden gegooid. Politiemensen kwamen ter plaatse en probeerden het voertuig weer op zijn wielen te krijgen, maar het apparaat bleek toch beduidend te zwaar. Een takelwagen zal moeten worden ingeschakeld om het voertuig weer rechtop te zetten.

Aan getuigen die in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 juni hebben gezien dat verdachten de invalidenwagen op zijn kant hebben gegooid, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.