Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

35 locaties legionellavrij

ATECA viert vijfjarig bestaan

Den Haag, 4 juni 2007 - Legionellabestrijder ATECA bestaat vijf jaar. Met het ICA-systeem, dat met koper-zilverionisatie legionella uitroeit, is het bedrijf inmiddels zeer succesvol gebleken. Vijfendertig locaties in Nederland maken gebruik van deze methode.

Het vijfjarig jubileum van ATECA komt op een moment dat legionella weer volop in het nieuws is. In het HagaZiekenhuis maakte de bacterie recent een dodelijk slachtoffer. Mark Engelenburg, directeur van ATECA: "Het nut van ons systeem wordt hiermee weer eens bewezen. Legionellabestrijding wordt vaak onderschat. Bedrijven en instellingen werken te vaak met de verouderde conventionele methoden. Daardoor kan de legionellabacterie zich ontwikkelen tot een levensbedreigende bacterie. Met het ICA-systeem is die kans nihil. Gelukkig zien steeds meer van onze klanten de dreiging van legionella in en kiezen ze voor de permanente veiligheid die ATECA hen biedt."

Het bedrijf groeit flink. Een verhuizing naar een ruimere locaties is dan ook op komst. Inmiddels houdt ATECA vijfendertig locaties legionellavrij. "Dat worden er de komende jaren zeker meer", is de overtuiging van Engelenburg. "De overheid heeft eind vorig jaar een aantal alternatieve bestrijdingsmethoden bij goedgekeurd. Het ICA-systeem is er daar één van. Een goede zaak, omdat beheerders van gebouwen nu makkelijker kunnen kiezen voor totale veiligheid."

Over het ICA-systeem
Het ICA-systeem werkt met een elektrodekamer waar, door een potentieelverschil op pure koper- en zilverelektroden te zetten, van beide metalen ionen worden losgelaten. Niet alleen worden de bacteriën in het water aangepakt, de ionen dringen ook door in de biofilm. Uiteraard gebeurt dat allemaal onder strikte voorwaarden. Alle waarden blijven ruim onder de normen zoals beschreven in de Waterleidingwet: 2000 ug/ltr koper en 100 ug/ltr zilver. Om deze concentraties in de gaten te houden, monitort ATECA al haar geplaatste installaties op afstand.

EINDE PERSBERICHT