Ingezonden persbericht


DHL verbetert de transatlantische expresdienst

DHL gaat volgende daglevering van Europa naar alle zakelijke adressen in de VS bieden

Amersfoort, 4 juni 2007: DHL, 's werelds grootste expres- en logistieke dienstverlener, heeft haar dienstverlening tussen Europa en Noord-Amerika verbeterd. Sinds april kunnen klanten in de belangrijkste zakencentra van Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Italië gebruikmaken van een nieuwe volgende daglevering naar de VS. Met middag pick-ups in Europa en volgende daglevering naar 96% van de zakelijke adressen binnen de VS, kunnen de transittijden voor de meeste DHL-pakketten en -documenten sterk gereduceerd worden.

'De VS is de grootste op zichzelf staande exportmarkt van Europa. De snellere verbinding tussen Europa en de VS is een volgende grote stap in de verbetering van ons internationale netwerk,' aldus Fred Beljaars, CEO DHL Express Benelux. 'Een verbetering van ons netwerk hangt altijd samen met de markt en de behoeften van onze klanten. In dit geval bieden we Europese bedrijven de mogelijkheid van snelle levering van hun producten naar de Noord-Amerikaanse zakencentra.'

Naast snelheid is kwaliteit een belangrijk aspect in de dienstverlening van DHL. De meeste douaneplichtige zendingen worden reeds voor aankomst in Amerika in- en uitgeklaard, voor een zo snel mogelijke toegang tot het plaatselijke netwerk. Bovendien heeft DHL gemachtigde douanebeambten bij de plaatselijke in- en uitklaring op alle internationale Amerikaanse gateways en een brede kennis van actuele douanereglementering.

Europese klanten van DHL profiteren ook van DHL's investering van 1,2 miljard dollar in de Amerikaanse infrastructuur. De kern van het Amerikaanse netwerk wordt gevormd door DHL's ultramoderne air hub in Wilmington, Ohio en de vier strategisch geplaatste gateways in New York, Miami, Los Angeles en San Francisco.

Binnen de Verenigde Staten realiseert DHL een dienstverlening die minstens gelijk is aan die van de belangrijkste concurrenten in de VS. Door de verbeteringen op de Amerikaanse markt kan DHL Express op alle belangrijke wereldmarkten een superieure service bieden en versterkt hiermee haar wereldwijde nummer Ä-Ä-n positie.

Overzicht van grote Europese steden met volgende daglevering aan de VS:
* Nederlands: Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Den Haag
* België: Brussel,

* Verenigd Koninkrijk: Birmingham, Manchester, Liverpool, Londen, Newcastle, Bristol, Cambridge, Reading
* Duitsland: Keulen, Düsseldorf, Frankfurt
* Frankrijk: Parijs

* Italië: Bergamo, Brescia, Milaan, Turijn

Zie voor meer informatie de DHL landenwebsites.

OVER DHL
DHL is de wereldwijde marktleider op het gebied van internationale expressdiensten en logistieke diensten en is specialist in het leveren van innovatieve en op maat gemaakte oplossingen vanuit één bron. DHL biedt deskundigheid op het gebied van express-, lucht- en zeevracht, landtransport, contractlogistieke oplossingen en internationale postdiensten. Deze deskundigheid wordt gecombineerd met een wereldwijde dekking en een grondige kennis van de lokale markten. Wereldwijd verbindt het internationale netwerk van DHL meer dan 220 landen en staatsgebieden met elkaar. 285.000 medewerkers zijn gemotiveerd om snelle en betrouwbare diensten te leveren die de verwachtingen van de klanten overtreffen.

DHL is een merk van Deutsche Post World Net. De groep had in 2006 een omzet van meer dan 60 miljard euro.

Noot voor de redactie,