Nieuw-Vlaamse Alliantie


Foei Flor! (04/06/07)

Ex-rijkswachter neemt loopje met verkeersveiligheid

Terwijl zowat iedereen vindt dat verkeersveiligheid een absolute prioriteit moet zijn, zijn er politici die er niet voor terugschrikken om zélf te zorgen voor gevaarlijke situaties.

Zo zorgde Flor Koninckx vanmorgen op de E19 voor een extra file door er met een reclamemobiel rond te rijden en op een parking te gaan staan om de mensen die in de file stonden, toe te wuiven. Als ex-rijkswachter zou Flor Koninckx toch moeten weten dat dit een flagrante inbreuk is op de verkeerswet. Reclame maken op de autosnelweg is verboden, evenals het plaatsen van reclamepanelen op de parkeerplaatsen langs de autosnelwegen. Dit zijn immers zones non-aedificandi waar dergelijke activiteiten niet zijn toegelaten.

Het is bovendien toch wel zeer pijnlijk dat uitgerekend de verkeersveiligheidspecialist van sp.a kiest voor propagandamiddelen die niet alleen strijdig zijn met de wet, maar vooral ook een reëel gevaar betekenen voor de andere weggebruikers. Men kan zich ook de vraag stellen of Flor Koninckx heeft stilgestaan bij de gevoelens van iedereen die iemand verloor in het verkeer door een fout of onvoorzichtigheid van andere weggebruikers.

Als we van verkeersveiligheid blijvend een prioriteit willen maken, dan moeten politici de eerste zijn om duidelijk te maken dat er met de verkeersveiligheid absoluut niet gespeeld mag worden. Ook niet op enkele dagen van de verkiezingen.

Auteur:
Vlaams parlementslid
Jan Peumans

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be