Gemeente Spijkenisse


Verkavelingsplan Heer en Meester in te zien op het stadhuis

04 juni 2007

Inloop Heer en Meester
Onlangs is in de raadscommissies het plan Heer en Meester behandeld. Heer en Meester wordt gerealiseerd op en om de voormalige voetbalvelden van Hekelingen. In het plan komen circa 80 luxe vrijstaande woningen en enkele landgoederen. Uitgangspunt hierbij is een luxe woonmilieu met hoogwaardig groen, landschappelijk goed ingepast en in harmonie met het huidige Hekelingen.

Het project is gebaseerd op het gemeentebeleid om hoogwaardig luxe woonmilieus aan de bestaande woningvoorraad in Spijkenisse toe te voegen. De geplande woningen worden als vrije kavel uitgegeven waar de kopers hun eigen huis mogen bouwen. Dit wordt bouwen in particulier opdrachtgeverschap genoemd.
De bouwkavels variëren in grootte, gemiddeld ca. 1.000 m2.

De raadscommissie heeft het college groen licht gegeven om door te gaan met de ontwikkeling. Een ambtelijke projectgroep gaat nu verder aan de slag met de planvoorbereiding zoals Ruimtelijke Ordeningsprocedures, ontwerp, civiele techniek, marketing en communicatie. Bij de verdere uitwerking zullen de reacties die door de leden van de commissie, insprekers en bezoekers van de inloopbijeenkomst worden betrokken. Deze reacties hebben met name betrekking op verkeer, volkshuisvesting en speelvoorzieningen.

Voorafgaande aan de behandeling in de Raadscommissie zijn de bewoners in Hekelingen geïnformeerd over het plan. Op een goed bezochte inloopbijeenkomst werd met raadsleden en verantwoordelijk vakwethouder gediscussieerd over het plan. De wettelijke procedures geven de bewoners nog alle ruimte tot inspraak. Volgens planning zal voor de zomer van 2008 de uitgifte van kavels starten.