Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 juni 2007

Ruziënde mannen aangehouden

Hengelo

Twee 36-jarige Hengeloërs zijn op zondag 3 juni aangehouden na een ruzie. Een voor het bedreigen van de ander met een mes. De tweede voor het mishandelen van een vrouw.

Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie een melding van een burenruzie. Agenten troffen beide families, al schreeuwend, aan op de van Ruijsdaelstraat in Hengelo. Over en weer was er geschopt en geslagen waarbij ook een 56-jarige en een 32-jarige Hengelose betrokken waren.Toen zijn 32-jarige vriendin geschopt werd door haar buurman, ging haar 36-jarige vriend door het lint en bedreigde hij de buurman, een ook 36-jarige Hengeloer, met een mes. Agenten hielden beide mannen aan en brachten hen over naar het politiebureau. Daar zijn ze voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-072270)

Slachtoffer naar ziekenhuis na ernstige mishandeling

Enschede

Op zondag 3 juni raakte een 32-jarige Almeloër na een mishandeling zodanig gewond dat hij in het ziekenhuis in Enschede opgenomen moest worden.

In een woning aan de Ahuislanden in Enschede kregen de 32-jarige en zijn 30-jarige vriendin woorden met elkaar. Een 45-jarige Enschedeër nam het voor de 30-jarige Almelose op en sloeg en schopte hierop de 32-jarige. Agenten troffen het slachtoffer bebloed en onder de blauwe plekken aan. Hij moest per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden. De 45-jarige kon in de woning aan de Ahuislanden worden aangehouden. Hij is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-072308)

Burgers houden verdachte van diefstal aan

Enschede

Een 37-jarige man uit Urk is op zondag 3 juni omstreeks 13.30 uur door getuigen/omstanders aangehouden op het Stationsplein in Enschede. In de trein had hij een 56-jarige man uit Zwolle beroofd van zijn portemonnee en portefeuille.

De 56-jarige zat op zondag 3 juni samen met zijn vrouw in de trein richting Enschede. De fietsen die ze voor het dagje uit hadden meegenomen, stonden op het balkongedeelte van de trein gestald. De Zwollenaar zag dat een man nogal opvallend gedrag vertoonde en controleerde voor de zekerheid de fietsen. Toen de trein het station van Enschede binnenreed, bleek dat de portemonnee en portefeuille uit de fietstas gestolen waren. De man, die zich even daarvoor opvallend gedroeg, rende vervolgens de trein uit. De 56-jarige bedacht zich geen moment, rende de man achterna en achterhaalde hem bij de fietsenstalling op het Stationsplein. Toen hij deze, een 37-jarige uit Urk, vastpakte om hem tegen te houden kreeg hij vervolgens een duw waarbij de Zwollenaar ten val kwam. Omstanders konden de 37-jarige, die de portemonnee en portefeuille weggegooid had, aanhouden en overdragen aan de politie. Deze namen hem mee naar het bureau waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (07-072252)

Man aangehouden voor diefstal fiets

Enschede

De politie heeft op maandag 4 juni een 21-jarige Enschedeër aangehouden nadat deze omstreeks 03.30 uur een fiets had gestolen.

Een politieman zag de 21-jarige die nacht lopen op de Haaksbergerstraat in Enschede. Het achterwiel van de fiets, die op slot stond, hield de 21-jarige omhoog tijdens het lopen. Omdat de man niet kon aantonen dat hij de eigenaar van de fiets was, werd hij aangehouden voor diefstal en overgebracht naar het bureau. Voor verhoor is de Enschedeër opgesloten. De fiets werd tevens meegenomen naar het bureau. De eigenaar van de zwarte damesfiets, Merk Ranger, wordt verzocht aangifte op het bureau te doen. (07-072415)

Moeder en dochter ten val na overstekende hond

Buurse

Op zondag 3 juni kreeg de politie omstreeks 09.30 uur een melding dat een 36-jarige vrouw uit Rietmolen met haar dochtertje van de fiets gevallen was nadat zij moesten uitwijken voor een loslopende hond.

De 36-jarige fietste met haar dochtertje van 1,5 jaar over de Broekheurnerweg in Buurse.Ter hoogte van De Noor stak plotseling een loslopende hond de straat over. Moeder en kind kwamen door de botsing ten val en moesten met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd worden. De 46-jarige eigenaar van de hond meldde zich gelijk na het ongeval. De politie maakt proces-verbaal op. (07-072222)

Automobiliste slaat over de kop

Tubbergen

Een 19-jarige automobiliste uit Geesteren is op zondag 3 juni omstreeks 11.30 uur met haar auto over de kop geslagen toen zij een tractor in wilde halen.

De 19-jarige reed met haar auto op de Denekamperweg in Tubbergen. Voor haar reed op dat moment een tractor. De 32-jarige bestuurder van de tractor wilde linksaf slaan. Toen hij zag dat een achterop komende auto hem in wilde halen, stopte hij zijn voertuig. De 19-jarige, die met het inhaalmanoeuvre bezig was, raakte ineens door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en sloeg via een sloot met haar auto over de kop en belande in een weiland. De bestuurster kwam met de schrik vrij en bleef ongedeerd. Haar auto werd door een sleepbedrijf afgevoerd en de politie maakt proces-verbaal op. (07-072238)

Dronken automobilist hardleers

Almelo

De politie heeft op maandag 4 juni omstreeks 05.30 uur een 36-jarige automobilist uit Almelo aangehouden toen hij na een bekeuring en herhaalde waarschuwingen niet te gaan rijden, toch weer achter het stuur kroop.

Agenten hielden die nacht omstreeks 03.30 uur op de Savornin Lohmanstraat in Almelo een 36-jarige automobilist uit Almelo aan voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de 36-jarige werd op het politiebureau ingenomen nadat de bestuurder 1,66 promille blies op de ademanalyse. Toen de man met een proces-verbaal het bureau weer verliet, zagen agenten dat hij weer in zijn auto stapte en wegreed. Op de Schaepmanlaan in Almelo hield men de hardleerse automobilist weer aan en brachten hem opnieuw naar het bureau. Na verhoor kon hij in de loop van de ochtend het bureau weer verlaten. (07-072414 / 07-072423)

Brand in schuur en in woning ingebroken

Goor

Op zondag 3 juni kreeg de politie omstreeks 23.30 uur een melding van een brand in een schuur achter een woning aan de Coornhertstraat in Goor.

Ter plaatse werd ook een inbraak ontdekt in de bijbehorende woning. De achterdeur bleek geforceerd. De bewoners waren niet thuis en het is ook nog niet bekend of er iets uit de woning is weggenomen. De brand in de schuur werd door de brandweer geblust en brandstichting wordt niet uitgesloten. Uit het onderzoek zal moeten blijken of de inbraak en de brand iets met elkaar te maken hebben. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden bij de afdeling Hof van Twente van de politie. Zij zijn te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --