Provincie Drenthe

Besluitenlijst gedeputeerde staten 2007

GS-besluiten 4 juni 2007

04 Jun 2007


1. Indexering subsidies vereenvoudigd
De provincie vereenvoudigt met ingang van het jaar 2007 de systematiek van indexering van subsidies per boekjaar. In plaats van de subsidies worden in het vervolg de provinciale budgetten geïndexeerd. Subsidies worden met ingang van dit jaar vooraf verleend als onderhandelingsresultaat van provincie en instellingen. Definitieve vaststelling van de subsidie vindt vervolgens alleen plaats op basis van een beoordeling van de geleverde prestaties.


2. Implementatie nWro
Gedeputeerde staten hebben ingestemd met het opstellen van een notitie waarin, binnen de kaders van het huidige POP, een beschrijving wordt gegeven van provinciaal belang zoals bedoeld in de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (nWro). Daarnaast wordt een projectarchitectuur ontwikkeld voor een nieuwe structuurvisie omgevingsbeleid. Deze maatregelen zijn nodig omdat vanaf volgend jaar de nWro in werking treedt.


3. Bijdrage exploitatie Grevelingenkanaal
De provincie betaalt de gemeente Aa en Hunze een eenmalig bedrag van 354.830 euro als bijdrage in de exploitatiekosten van het Grevelingkanaal. Dat is het Drentse deel van de vaarverbinding Zuidlaardermeer Oost-Groningen. In 2003 zijn de benodigde subsidies beschikbaar gekomen voor het project "Van Turfvaart naar Toervaart". Aa en Hunze heeft toen, als toekomstig eigenaar van het kanaal en de daarbij behorende kunstwerken, aangegeven niet alle extra exploitatiekosten te kunnen betalen. Het provinciebestuur heeft daarop toegezegd het probleem samen met de gemeente op te lossen. Datzelfde is gebeurd met het Waterschap Hunze en Aa's, dat niet wilde bijdragen aan de zogenoemde bovenwaterschappelijke lasten die het gevolg zijn van de vaarfunctie van de waterweg. Om die reden krijgt het waterschap eenmalig het bedrag van 73.074 euro.


4. Rapportage vermogensbeheerder Fonds nazorg gesloten stortplaatsen GS hebben kennisgenomen van de rapportage Fonds nazorg gesloten stortplaatsen 4e kwartaal 2006 en 1e kwartaal 2007 van vermogensbeheerder Lombard Odier Darier Hentsch. Tevens is kennisgenomen van de stand van zaken met betrekking tot het aantrekken van een nieuwe vermogensbeheerder.
Content Management Powered by CuteNews

Mededeling;
Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.