KNHS


Hannelore Volders wint Pikeur Trophy

1 juni 2007
Frans Brokx feliciteert Hannelore

ZANDHOVEN (KNHS) Op zondag 3 juni werd bij Young Stables in Zandhoven het startschot gelost voor de eerste kwalificatiewedstrijd om de Pikeur Trophy 2007. Mooi weer en een prachtige accommodatie waar het afgelopen jaar drie nieuwe wedstrijdpistes verrezen, zorgden voor optimale omstandigheden voor de deelnemers.

De organisatie had voor een goed gevulde startlijst gezorgd met maarliefst 16 Belgische combinaties. De competitie mag zich dit jaar verheugen op een hoop nieuwe aanwas, ongeveer de helft van het deelnemersveld nam voor de eerste keer deel aan de Pikeur Trophy. Juryvoorzitter Jacques van Dalen constateerde dat hierdoor de scores wat lager liggen dan voorgaande jaren. Met uitzondering van de kopgroep, die werd aangevoerd door Hannelore Volders en Real Magic 3 met een score van 69%. Op de tweede plaats eindigde Anouck Hoet met Power Dance (66,08%) en derde werd Fanny Verliefden met Guanita II (65,83%).

Voor de Belgische deelnemers volgt de tweede kwalificatiewedstrijd op 23 september in Herentals. Aan de hand van plaatsingspunten verdienen de drie beste Belgische combinaties van deze kwalificaties een startplaats in de finale op 27 december in Mechelen. De Nederlandse deelnemers strijden om drie plaatsen in de finale tijdens de kwalificatiewedstrijden in Rotterdam en Ermelo. Tijdens de finale in Mechelen komen er in totaal zes deelnemers aan de start in een kür op muziek op Intermediaire I niveau.

Kwalificatiewedstrijden:

- Zandhoven (B) - 3 juni

1. Hannelore Volders / Real Magic 3 (69,00%)
2. Anouck Hoet / Power Dance (66,08%)

3. Fanny Verliefden / Guanita II (65,83%)

4. Domien Michiels / Acapulco (65,75%)

5. Larissa Pauluis-Chantrie / Dreamboy (65,08%)
- Rotterdam (NL) - 22 juni

- Ermelo, Hippiade (NL) - 8 september

- Herentals (B) - 23 september

Finale:

- Mechelen (B) - 27 december

Bron persbericht: : Academy Bartels