Gemeente Reimerswaal


Kruseveer gaat van start!

Geplaatst op: 04-06-2007

Dinsdag 29 mei jl. ondertekenden gemeente Reimerswaal, Arcus Projectontwikkeling B.V., Rijkswaterstaat en Waterschap Zeeuwse Eilanden verschillende overeenkomsten. Deze overeenkomsten hebben betrekking op de woningbouwplannen op het voormalig veerplein in Kruiningen. Hier komt namelijk een nieuwe woonwijk met 250 woningen.

Het terrein is sinds de opheffing van de veerdienst Kruiningen-Perkpolder verlaten en wordt herontwikkeld tot een unieke woonlocatie met een bijzonder karakter. Uitgangspunt is een mix van verschillende woningtypen, voor elk wat wils. Starters, ouderen, gezinnen met kinderen, maar ook mensen die aan huis willen werken kunnen hier een woning van hun gading vinden.

De toekomstige woonwijk heeft de naam `KruseVeer' gekregen. Vorig jaar was er een prijsvraag uitgeschreven met de vraag of de inwoners van Reimerswaal wilden meedenken over de naam van het project. Ongeveer vijftig namen waren er ingezonden. Als winnaars zijn uit de bus gekomen: de heer Scheele en mevrouw Lobbezoo, beiden uit Kruiningen. Zij hadden alle twee dezelfde naam ingestuurd nl. `Kruseveer'. Voor hun inzet werden zij beloond met een rondvlucht van een uur boven Reimerswaal.

Tijdens de ondertekening ging ook de website officieel `de lucht in.' Op www.kruseveer.nl kunt u meer informatie vinden over de herinrichting van het veerplein.

Print dit bericht

>