ABVAKABO FNV

Korte cao voor Universitair Medische Centra

Vrijdagavond 1 juni 2007 hebben ABVAKABO FNV en de andere bonden met de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) een onderhandelaarsakkoord gesloten voor de cao UMC. De cao wordt met zeven maanden verlengd, tot 1 januari 2008. Alle ruim 60.000 medewerkers ontvangen naast de reeds in de vorige cao toegekende verhoging van 0,7%, op 1 januari 2007 een loonsverhoging van 1,5% per
1 augustus 2007.

Bezuinigingen

De overeengekomen loonsverhoging voor een contract van zeven maanden dient te worden gezien tegen de achtergrond van door de overheid opgelegde bezuinigingen.

Arbeidstijden

ABVAKABO FNV heeft met de NFU afgesproken dat de ruimere normen van de nieuwe arbeidstijdenwet niet automatisch doorwerken in de cao UMC. De huidige afspraken inzake de werktijdregelingen worden tot 1 januari 2008 gecontinueerd. Een paritaire werkgroep buigt zich over de vraag of en in hoeverre het wenselijk is om over arbeidstijden nadere afspraken in de cao UMC te maken. De werkgroep komt voor 1 januari 2008 met een advies.

Modernisering

De cao-partijen gaan vanaf de tweede helft van 2007 aan de slag met modernisering van de cao. Daarbij streven zij ernaar om een duurzaam personeelsbeleid te gaan voeren voor medewerkers van alle leeftijden, waarbij ontwikkeling van medewerkers centraal staat. In afwachting van de totstandkoming van dat nieuwe beleid worden de huidige seniorenregelingen met zeven maanden verlengd.

Ledenraadpleging

ABVAKABO FNV legt het bereikte onderhandelaarsakkoord binnenkort voor aan de leden. Alle leden ontvangen een nieuwsbrief met uitgebreide informatie over het akkoord en kunnen over het akkoord hun stem uitbrengen.
04-06-2007, Universitair medische centra | Meer over: umc, zorg |