Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT-

Amsterdam, 4 juni 2007

Nieuwe algemeen directeur War Child Nederland

Per 1 augustus 2007 start Mark Vogt, 39 jaar, als algemeen directeur bij War Child Nederland. Hij volgt huidig directeur en oprichter Willemijn Verloop op die voor een overgangsfase van twee jaar zal aanblijven in de directie. De organisatie heeft voor de komende jaren ambitieuze groeiplannen, waarbij verdere verdieping en verbreding van de projectportefeuilles centraal staan. De komende jaren wil de organisatie meer kinderen bereiken, in nog meer landen werkzaam zijn en haar methodieken verder ontwikkelen. Om deze groei aan te kunnen is een inkomstengroei noodzakelijk. In Mark Vogt ziet War Child de directeur die deze ambitie kan begeleiden en doorvoeren.

"Met Mark Vogt hebben we een leider die dankzij zijn coachende en verbindende managementkwaliteiten en kennis van de sector War Child kan begeleiden in een volgende fase. Hij is een leider die visie heeft op ontwikkelingswerk en die deze visie kan verdedigen en uitdragen naar binnen en buiten. Daarbij komt dat Mark Vogt naadloos past binnen de cultuur van War Child", aldus Maarten van Dijk, voorzitter van Bestuur.

Mark Vogt heeft een zeer brede achtergrond en veel kennis en ervaring in zowel de humanitaire hulverlening als de commerciële sector. Hij was recentelijk Hoofd Economische en Administratieve zaken Afrika en het Midden Oosten bij ICCO en tot voor kort MT lid en waarnemend Hoofd afdeling Afrika en Midden Oosten voor ICCO, een grote hulporganisatie die zich inzet voor een wereld zonder armoede of onrecht. "Mijn persoonlijke motivatie in dit werk is een bijdrage leveren aan een vreedzame samenleving met aandacht voor een van de meest kwetsbare groepen, namelijk kinderen. Ik vind dat geheel terug bij War Child. Ik ervaar het dan ook als een bijzondere eer en uitdaging om mijn ervaring en expertise in te kunnen zetten bij het verder professionaliseren en uitbouwen van zo'n fantastische organisatie als War Child", aldus Mark Vogt.

Willemijn Verloop heeft War Child in 1995 opgericht. Als pionier heeft zij War Child op creatieve, innovatieve en succesvolle manier grootgebracht. Vanuit haar visie en overtuiging heeft ze op bevlogen wijze leiding gegeven aan War Child Nederland. De organisatie heeft de afgelopen jaren miljoenen kinderen kunnen helpen bij het verbeteren van hun toekomst. War Child is inmiddels de kinderschoenen ontgroeid en staat nu voor een volgende fase. "Het is nu tijd geworden om deze groei van de organisatie op een andere manier te begeleiden en voort te zetten. Ik ben van mening dat het goed is voor een organisatie om zich te blijven vernieuwen en na een dergelijke termijn van directeur te wisselen", zegt Willemijn Verloop. Om zorgvuldig en met oog voor detail de zaken over te dragen heeft Verloop met haar opvolger een periode van twee jaar afgesproken waarin ze als directielid blijft meedenken en meewerken. Zo blijven haar kennis, ervaring en netwerk voor de organisatie behouden en kan er een goede overdracht plaatsvinden In de komende periode zal Verloop zal zich vooral gaan richten op externe projecten en externe vertegenwoordiging. De dagelijkse leiding en eindverantwoordelijkheid vallen in handen van de nieuwe algemeen directeur. Na deze periode zal Verloop uit de directie treden en verbonden blijven aan War Child in een andere rol.

War Child Nederland
War Child investeert in een vreedzame toekomst voor kinderen in oorlogsgebieden. War Child richt zich op de psychosociale ontwikkeling van kinderen zodat zij de kans krijgen op te groeien tot gezonde volwassenen. Voor meer informatie, kijk op: www.warchild.nl

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gitte Büch, Communicatie & Voorlichting, War Child Nederland. Tel: 020 - 626 12 73 of via Gitte@warchild.nl .

Groet,
Gitte Büch
Manager Communicatie & Voorlichting

War Child Nederland

Postbus 10018
1001 EA Amsterdam
T: 020 - 626 12 73
F: 020 - 420 47 16