Ingezonden persbericht


Persbericht

FileNet | IBM ECM User Conference 2007 in het teken van innovatie

Amstelveen, 4 juni 2007 - - Onder het motto 'Innovation at Work' vond onlangs in Rome de FileNet | IBM ECM User Conference plaats. Bijna 1.300 genodigden namen deel aan het geïntegreerde programma voor partners, klanten, pers, analisten en medewerkers.

Stephan Van Herck, senior vice president, EMEA bij FileNet, an IBM Company: "Innovatie is een belangrijke aandrijver van technologie- en businessontwikkeling. Het helpt organisaties competitiever in de markt te opereren en dat bevordert de wijze waarop men communiceert en werkt. Door de laatste vernieuwingen in ECM-oplossingen kunnen organisaties daadwerkelijk een groter concurrentievoordeel behalen en betere dienstverlening bieden."

ECM Innovation Awards
Ook dit jaar werden verschillende awards toegekend aan de beste ECM praktijkoplossingen in de EMEA-regio. De ECM Innovation Award for Business Performance ging dit jaar naar een Nederlandse klant, te weten het College ter Beoordeling van de Geneeskunde (CBG), en naar Citigroup en ISR Information Products AG. In de categorie Customer Experience won Portugal Telecom SI. Het Belgische ministerie van Financiën (Service Public Fédéral Finances) en Viessmann Werke GmbH & Co mochten de award in de categorie Enterprise Architecture in ontvangst nemen. De afdeling Department of Information Technology Services van het Cypriotische ministerie van Financiën was winnaar in de categorie Employee Effectiveness.

Innovatie: nieuwe manier van werken
Tijdens het event werden de resultaten getoond van een onderzoek dat FileNet uitvoerde onder haar klanten (uit de gehele EMEA-regio) over de implicaties van 'innovation in business'. Zo verwacht 42 procent van de ondervraagden met innovaties een nieuwe werkwijze te realiseren, terwijl 31 procent het ziet als middel om concurrentievoordeel te behalen. Daarnaast zijn business performance, kostenreductie en klanttevredenheid volgens de respondenten belangrijke drijfveren om in innovatie te investeren. Metname ECM en BPM zorgen op deze punten voor goede resultaten, die weer de reden zijn voor verdere investeringen.

Over FileNet
FileNet, an IBM company, is een toonaangevend leverancier van innovatieve oplossingen op het gebied van Enterprise Content Management (ECM), Business Process Management (BPM) en Compliance. De oplossingen helpen klanten beter en sneller beslissingen te nemen. Ze ondersteunen organisaties bij het beheren van content, het voldoen aan wet- en regelgeving en het stroomlijnen van processen. Sinds de oprichting van FileNet in 1982 hebben meer dan 4.300 organisaties, FileNet-oplossingen ingezet om 'mission critical' content en processen optimaal te beheren. Meer informatie: www.filenet.com.


---

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Margienke Smit en/of Gerline van Wijnen. Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: filenet@influx-pr.com (Ref. 0407)

Note to editors: FileNet is a registered trademarks of FileNet, an IBM company. All other company or product names referenced in this release may be trademarks or registered trademarks of their respective owners.