PCM Uitgevers


04/06/2007
Uitgeverij Prometheus/Bert Bakker gaat zelfstandig verder

Mai Spijkers, initiator en directeur van Uitgeverij Prometheus, en PCM Uitgevers hebben in goede harmonie overeenstemming bereikt over de verzelfstandiging van Prometheus/Bert Bakker per 1 juni 2007.

Volgens Mai Spijkers gaat hiermee een jarenlang gekoesterde wens in vervulling: "Dat het in concernverband heel goed mogelijk is een literaire uitgeverij tot ontwikkeling te brengen, heb ik met Prometheus laten zien, maar het is natuurlijk het mooiste om in volledige onafhankelijkheid een uitgeverij te bestieren met een boeiende groep auteurs. Deze oude droom wordt nu verwezenlijkt."

Bert Groenewegen, interim bestuursvoorzitter PCM Uitgevers, vindt verzelfstandiging voor beide partijen een goede oplossing: "Continuering biedt onvoldoende perspectief op toegevoegde waarde voor zowel PCM als Prometheus. Na goed overleg met de overige uitgevers hebben we de wens van Mai Spijkers gehonoreerd. We wensen hem veel succes toe als zelfstandige uitgever en hebben er vertrouwen in hebben dat Prometheus zich ook buiten PCM positief blijft ontwikkelen."

Prometheus/Bert Bakker zal zich in de loop van augustus vestigen op Herengracht 540, 1017 CG Amsterdam.

Bron: Raad van Bestuur