Politie Limburg-Zuid

Datum maandag 4 juni 2007

Kerkrade; verdachten overvallen taxichauffeurs aangehouden.

Op 11 april heeft de politie in Kerkrade twee mannen aangehouden die verdacht worden van het plegen van een aantal overvallen op taxichauffeurs. Het gaat om een 16-jarige man uit Heerlen en een 22-jarige man uit Eygelshoven. De afgelopen twee maanden vonden in Kerkrade en omgeving zes overvallen en berovingen van taxichauffeurs plaats. Een speciaal geformeerd rechercheteam startte een onderzoek dat geresulteerd heeft in de aanhouding van de twee verdachten. Zij zijn inmiddels aan de officier van justitie voorgeleid en zitten in voorlopige hechtenis.

Met de aanhouding van deze personen zijn in ieder geval twee overvallen opgelost. Het onderzoek naar de andere overvallen is nog in volle gang. De politie sluit niet uit dat de komende tijd nog meer aanhoudingen volgen.

Maastricht; tft-schermen op vlucht achtergelaten

In de nacht van zondag op maandag zijn bij een inbraak bij een bedrijf aan de Korvetweg in Maastricht enkele tft-schermen gestolen.

Twee dieven zijn door medewerkers van een beveiligingsbedrijf omstreeks 01.00 uur betrapt, toen zij op de Korvetweg met enkele tft-schermen liepen. De dieven lieten de tft-schermen achter en vluchtten via het veld in de richting van de spoorwegovergang aan de Limmelderweg.

De daders bleken te hebben ingebroken in een bedrijf aan de Korvetweg. Na het vernielen van een ruit konden zij de schermen wegnemen.

De politie onderzoekt de zaak.

Hoensbroek; dronken op pitbike

De politie heeft zondagavond een pitbike in beslag genomen, waarop een Hoensbroekenaar reed, terwijl hij teveel aan alcohol op had.

De man nam op zijn 110 cc motor op de Montfortstraat, een bocht waarbij hij bijna een aanrijding veroorzaakte met een daar toevallig rijdende politieauto.

Het bleek dat de man teveel had gedronken. Hij blies 1.1 promille.

De pitbike werd in beslag genomen.

Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Hulsberg; gsm geroofd

Twee jongens op een scooter hebben zondagmiddag een 14-jarige meisje uit Hulsberg beroofd van haar mobile telefoon.

Het slachtoffer stond met haar mobieltje op de hoek van de Schoolstraat - St. Clemensstraat in Hulsberg in haar hand, toen twee jongens op een blauw/gele Peugeot scooter bij haar stopten. Nadat het tweetal het meisje naar de juiste tijd had gevraagd, griste een van hen het mobieltje uit handen haar handen. Daarna vluchtten de daders.

Kerkrade; verdachten diefstal flatscreens aangehouden

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Pleinstraat in Kerkrade twee broers van 21 en 25 jaar uit die plaats aangehouden, op verdenking van diefstal van twee flatscreens uit een tandartsenpraktijk aan het Willem Sophiaplein in Kerkrade.

De politie hield de Kerkradenaren omstreeks 03.00 uur aan, nadat zij een inbraakmelding met betrekking tot de tandartsenpraktijk had binnengekregen. De verdachten hadden bij hun aanhouding twee flatscreens bij zich.

De daders zijn de tandartsenpraktijk binnengedrongen, nadat zij aan de achterzijde een ruit hadden vernield.

De Kerkradenaren zijn ingesloten.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --