Ingezonden persbericht


Hoofddorp, maandag 4 juni 2007

www.leeftijdophetwerk.nl is vernieuwd

De website www.leeftijdophetwerk.nl is vernieuwd. De informatie op de site is sterk geactualiseerd en uitgebreid. De website biedt onafhankelijke informatie over leeftijd in relatie tot inzetbaarheid, gezondheid en productiviteit op het werk. Deze website wordt verzorgd door TNO met financiering van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De website bundelt theorie en praktijkinformatie van allerlei organisaties en experts die bezig zijn met leeftijdsbewust beleid. Zo komen feiten en fictie over leeftijd op het werk aan bod, evenals wet ­en regelgeving en een groot aantal praktijkvoorbeelden van andere organisaties.

Toolbox
Tevens is een overzicht van instrumenten beschikbaar die zijn in te zetten. Geheel nieuw is de toolbox 'Werken aan inzetbaarheid; gewoon doen!'. De toolbox toont de Doorbraak-methode; een gestructureerde werkwijze om al op korte termijn successen te boeken met leeftijdsbeleid. Zo voorkomt een organisatie dat leeftijdsbeleid niet alleen bestaat uit mooie woorden, maar ook gepaard gaat met krachtige en meetbare daden.

Subsidieregeling
Op de website is alle informatie beschikbaar over de tijdelijke subsidieregeling 'Stimuleren leeftijdsbewust beleid' van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Er is een overzicht van bedrijven die subsidie hebben ontvangen om een goed leeftijdsbewust beleid in te voeren. Ook zijn de projecten van deze bedrijven in te zien.

Meer informatie over leeftijdsbewust beleid en de doorbraakmethode is te vinden op onze website.

Polarisavenue 151
2132 JJ Hoofddorp T 023 554 93 93
F 023 554 93 94 info@arbeid.tno.nl
www.tno.nl/arbeid