Antillenhuis


Antilliaanse winkelier initiatiefnemer van actiemaand 'een thuis in het ziekenhuis'

Gevolmachtigde Minister Paul Comenencia, wethouder Edo Haan, Meesterschoenmaker Tico Roozendaal en Elvia de Haseth, voorzitter van de Stichting Fantasy World (Foto: Antillenhuis/Pevry Press)

De Antilliaan Tico Roozendaal, Meesterschoenmaker in Zoetermeer, recentelijk zilver gewonnen op een internationale vakwedstrijd en erkend reparateur van enkele topmerken had o.a. de Gevolmachtigde Minister Paul Comenencia, Wethouder Edo Haan en Voorzitter van de Stichting Dada, André van Duivenbode uitnodigd om bij hem hun schoenen te laten repareren tijdens de opening van de actiemaand "een thuis in het Ziekenhuis".

Andre van Duivenbode is in het dagelijks leven general salesmanager bij Raab Karcher bouwstoffen en vader van twee jongens en van Tim die in februari 2001 overleed. Tim werd geboren met het syndroom van Down en heeft alleen in zijn eerste levensjaar al meer dan 100 dagen in het ziekenhuis doorgebracht. En zijn ouders natuurlijk ook. Zij hebben toen dingen meegemaakt die hen erg hebben aangegrepen. Dhr. van Duivenbode heeft zich toen voorgenomen daar ooit extra aandacht aan te geven. Uit maatschappelijke betrokkenheid en om iets terug te doen voor twee bijzondere kinderartsen die hij in die periode heeft leren kennen. Nu is hij dan ook voorzitter van Stichting Dada, een organisatie die zich voor extra zorg voor kinderen in ziekenhuizen en medische instellingen inzet (zie tevens www.stichting-dada.nl).

Edo Haan is Wethouder van de Gemeente Zoetermeer, alwaar hij is belast met. Financiën & Belastingen, Sociale Zaken & Werkgelegenheid, alsmede het Welzijnsbeleid. Tevens is hij wijkwethouder voor Buytenwegh/De Leyens en coördineert hij de Zoetermeerse Sociaal Economische Agenda.

De hele maand juni houdt het winkelcentrum Buytenwegh een winkeliersactie t.b.v. dit goede doel. Zo doneert Tico bijvoorbeeld een bedrag van EUR 5,00 van de opbrengst van elke afzonderlijke zolen- en hakken reparatie. Naast deze actie zal Stichting Fantasy World, geleid door de Antilliaanse Elvia de Haseth, ook een bijdrage leveren. Ook zij zal een gedeelte van de opbrengst van de activiteiten aan de stichting DaDa doneren. De activiteiten van Fantasy World bestaan uit muziek, een kleine braderie, etc. Ook Stichting Antillas en BAAZ zullen een aantal zaterdagen aanwezig zijn om informatie aan Antilliaanse jongeren te verstrekken.

Afgelopen weekend werd de opening van de actiemaand bijgewoond door Gevolmachtigde Minister Paul Comenencia, en was er een brassband optreden en werden 100 ballonnen oplaten. Tevens was er een knutselhoek. Kinderen konden er gratis knutselen en een knutselwerkje (opkikkerkaart uit Zoetermeer) werd speciaal gemaakt voor de ouders en familieleden en natuurlijk voor de zieke kinderen. De Kaarten zullen worden uitgedeeld aan ziekenhuizen waar Stichting DaDa projecten ondersteund.

Op 30 juni zal de actiemaand feestelijk worden afgesloten.