Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Verdachten straatroof dankzij getuigen ingerekend
Publicatiedatum: 4-6-2007 15:25:34

ARNHEM- Dankzij kordaat optreden van getuigen heeft de Arnhemse politie zondagavond twee verdachten van een straatroof kunnen inrekenen. Het duo, twee Arnhemmers van veertien en vijftien jaar, zou omstreeks tussen zeven uur en half acht op de Huissensedijk een 84-jarige vrouw hebben bestolen van haar jas met daarin onder meer bankpasjes.

Na de diefstal begon de vrouw te roepen waarop enkele getuigen reageerden. De vluchtende Arnhemmers zouden daarop de jas van het slachtoffer hebben weggegooid. Toen de vrouw ontdekte dat ze haar pasjes miste en nogmaals begon te roepen werden de jongens even verderop door de getuigen ingesloten. Vervolgens zou een van de getuigen door het duo zijn geduwd of geslagen, waarop de Arnhemmers kans zagen er weer vandoor te gaan. Doordat enkele getuigen de jongens op afstand volgden konden ze even later op de Overmaat door gewaarschuwde agenten worden aangehouden. De twee zijn voor onderzoek in verzekering gesteld. De 84-jarige vrouw heeft haar vermiste spullen inmiddels weer terug.
(07-086769)

De politie in het district Arnhem-Veluwezoom maakt korte metten met straatrovers. Het in kaart brengen van verdachten en vervolgens aanhouden heeft topprioriteit. Het onlangs opgerichte straatroofteam onderzoekt ook deze zaak zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Motorrijder gewond bij aanrijding, automobilist aangehouden
Publicatiedatum: 4-6-2007 15:24:55

ARNHEM - Bij een verkeersongeval op de kruising van de Boulevard Heuvelink met de Rietgrachtstraat in Arnhem is zondagavond een 52-jarige motorrijder uit die stad gewond geraakt. De man had onder meer een beenbreuk opgelopen en moest naar het ziekenhuis. De politie heeft de andere partij, een 28-jarige automobilist uit Westervoort, aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed.

De Westervoorter zou rond tien uur vanaf de Boulevard Heuvelink de Rietgrachtstraat zijn ingereden. Daarbij zag hij de motorrijder, die uit tegenovergestelde richting kwam en rechtdoor wilde, over het hoofd hebben gezien. Politieagenten roken alcohol bij de Westervoorter en namen hem mee naar het politiebureau. Daar werd een alcoholpromillage gemeten van 1,75 promille. Dat is bijna drieënhalf maal zoveel als is toegestaan. De politie heeft het rijbewijs van de Westervoorter ingevorderd.
(07-086807)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse slachtoffer straatroof

Publicatiedatum: 4-6-2007 15:24:27

ARNHEM - Een 44-jarige vrouw uit Arnhem is zondagavond op de Lieshoutstraat in de wijk De Laar-Oost in haar woonplaats het slachtoffer geworden van een straatroof. De vrouw was daarbij niet gewond geraakt. Haar belagers hadden wel kans gezien er met haar tas vandoor te gaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op te reageren.

Volgens de Arnhemse werd ze rond half twaalf belaagd door twee mannen in het zwart gekleed die haar tas opeisten. Toen de mannen haar tas vervolgens vastgrepen ontstond er een schermutseling waarbij de vrouw kwam te vallen. De tas van de vrouw kwam daarbij vrij waarop haar belagers er met de buit vandoor gingen. Beiden zouden op een fiets zijn weggereden in de richting van de Tilburgweg en de wijk Schuytgraaf, waarna ze uit het zicht verdwenen. De mannen zouden hun gezichten hebben bedekt. De politie is op zoek naar getuigen die iets van het voorval hebben gezien of gehoord, of die de daders kort voor of na de straatroof hebben gezien. De Arnhemse politie is bereikbaar via telefoon op 0900-8844 of via E-mail op
RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

De politie van het district Arnhem-Veluwezoom maakt korte metten met straatrovers. Het in kaart brengen van verdachten en vervolgens aanhouden heeft topprioriteit. Het recentelijk opgerichte straatroofteam onderzoekt ook deze zaak zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanrijding door overstekende kat

Publicatiedatum: 4-6-2007 15:23:27

VELP - Een 32-jarige automobiliste uit Velp is zondagavond met de schrik vrijgekomen nadat ze op de Larensteinselaan in haar woonplaats op een verkeersheuvel was gebotst. Volgens de Velpse had ze omstreeks tien uur moeten uitwijken voor een overstekende kat. De auto van de vrouw had schade opgelopen en verloor olie door een gescheurd carter. De wagen is door een bergingsdienst afgesleept. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(07-086850)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---