Gemeente Voorschoten

Nieuwbouw Albert Heijn stap dichterbij
Uitgebracht op: maandag 4 juni 2007

Provast en Ahold Vastgoed dienden op maandag 4 juni de aanvraag in voor de bouwvergunning voor de herontwikkeling van de Albert Heijn-locatie op de kop van de Schoolstraat. Wethouder Horlings benadrukte het belang van dit project door de aanvraag persoonlijk in ontvangst te nemen van Pieter Vandeginste (Provast) en Joep Esser (Ahold).

Het plan op de AH-locatie is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de gemeente en de ontwikkelingscombinatie Provast
- Niersman. Op 23 januari 2006 zijn de overeenkomsten voor deze samenwerking getekend. Met deze herontwikkeling wordt een belangrijke stap gezet in de realisatie van de meerjarendoelstellingen die de gemeente Voorschoten voor het centrum heeft vastgelegd in de Kadernota Visie Centrumgebied.

Het plan op de locatie Albert Heijn omvat een supermarkt van 1.900 m2 met ruim 700 m2 randwinkels op de begane grond. Boven de supermarkt komen 41 vrije sector koopappartementen aan een binnentuin op het dak van de Albert Heijn. Onder de winkels komt een ondergrondse parkeergarage met 100 parkeerplaatsen voor het winkelend publiek en 41 private parkeerplaatsen voor de kopers van de appartementen.

In de afgelopen periode is het plan op verschillende informatieavonden aan omwonenden, centrumondernemers en andere belanghebbenden gepresenteerd. In de komende periode worden belanghebbenden nader geïnformeerd over de verkeers- en andere maatregelen tijdens de realisatie.

Het plan wordt nu in procedure gebracht, de realisatie start naar verwachting in het najaar van 2007. Gedurende de bouwactiviteiten wordt de AH-supermarkt tijdelijk gehuisvest op de locatie Van der Hoevenpark. Inmiddels heeft Ahold Vastgoed hiervoor bouwvergunning aangevraagd.


- einde bericht -