Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 4 juni

BREDA, 4 juni 2007

Verkeersongeval kost leven 21-jarige inwoner van Baarle-Hertog

STRIJBEEK: Bij een eenzijdig verkeersongeval maandagmorgen op de Strijbeekseweg is een 21-jarige automobilist uit Baarle-Hertog om het leven gekomen. Zijn 23-jarige vrouw die naast hem zat, is met lichte verwondingen naar het Amphia Molengracht vervoerd.

De man reed rond 07.15 uur in de richting Ulvenhout, maar bij het inhalen van een bestelauto, bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Breda, verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een boom aan de linkerkant van de weg. De brandweer moest eraan te pas komen om de slachtoffers te bevrijden. De bestuurder overleed ter plaatste, de vrouw liep enkele kneuzingen en letsel aan een oog op.

De politie onderzoekt nog hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren. Duidelijk is dat de bestuurster van de eerdergenoemde bestelauto ook een auto voor haar wilde inhalen. Vermoedelijk schrok de man uit Baarle-Hertog daarvan. Er zijn weliswaar al diverse verklaringen opgenomen, maar desondanks komt de politie graag in contact met getuigen van het ongeval. Zij kunnen zich melden op 0900-8844. De Strijbeekseweg is maandagmorgen enkele uren afgesloten geweest.

Inwoonster Etten-Leur aangehouden na auto-inbraak

BREDA: Een 25-jarige inwoonster van Etten-Leur is zondagmiddag rond 16.45 uur aangehouden op de Oranjeboomstraat. Zij wordt ervan verdacht even tevoren betrokken te zijn geweest bij een auto-inbraak aan het Arsenaalpad. Daarbij werd een ruit ingeslagen en een radio ontvreemd. Een getuige zag de vrouw samen met een man weglopen bij de auto. Agenten die ter plaatse kwamen, zagen de vrouw lopen en haar signalement kwam overeen met de beschrijving die de getuige had gegeven. De identiteit van de mannelijke verdachte is bij de politie bekend. De vrouw is in verzekering gesteld.

Bredanaar aangehouden wegens bedreiging met nepvuurwapen

BREDA: De politie heeft zondagavond kort voor 19.30 uur een 42-jarige Bredanaar aangehouden wegens bedreiging met een zeer echt gelijkend nepvuurwapen. Dat gebeurde aan de Pastoor Boumanstraat. Hij heeft een al langer lopend conflict met een 37-jarige buurtbewoner en zocht de confrontatie.

De twee raakte slaags waarna de 42-jarige man het wapen op de 37-jarige man richtte. Het slachtoffer kon weglopen en belde de politie. Agenten konden vervolgens de 42-jarige verdachte in de kraag vatten. Het wapen werd bij hem thuis gevonden. De man is in verzekering gesteld.

Aanhoudingen na huiselijk geweld in Rucphen en Etten-Leur

RUCPHEN: De politie heeft zondagavond rond 20.45 uur een 43-jarige inwoner van Rucphen aangehouden. Zijn vrouw belde de politie nadat ze naar eigen zeggen was mishandeld en bedreigd. De mishandeling zou volgens haar ook niet op zichzelf staan. De Rucphenaar is in verzekering gesteld.

ETTEN-LEUR: Een 30-jarige inwoner van Etten-Leur is maandagmorgen rond 10.30 uur aangehouden wegens huiselijk geweld. Zijn vrouw moest zich onder doktersbehandeling laten stellen, nadat ze enkele uren eerder door haar man was mishandeld in hun woning in de wijk Hooghuis. De verdachte is in verzekering gesteld.

Dronken automobilisten aangehouden

BREDA: Een 23-jarige Bredanaar is zondagavond kort na 23.00 uur op de Rat Verleghstraat aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Bij een controle blies de automobilist 920 ug/l, ruim vier maal de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De Bredanaar kon direct zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

ZUNDERT: Een 30-jarige automobilist uit Minderhout (België) is maandagmorgen rond 01.40 uur aangehouden. Agenten waren bezig met een controle op de Bredaseweg toen ze twee autos zagen naderen die snel een parkeerterrein op reden. Toen de politie polshoogte ging nemen, bleken beide autos en hun bestuurders verdwenen, terwijl de autos onafgesloten werden achtergelaten. Tijdens een korte zoektocht in de buurt werd de 30-jarige man gezien en aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De twee bestuurder is niet gevonden. De man uit Minderhout blies 640 ug/l en ook hij is zijn rijbewijs voorlopig kwijt. De automobilist is met een proces-verbaal heengezonden.

Man uit Wernhout beroofd van portemonnee

ZUNDERT: Een 18-jarige man uit Wernhout is zondagavond rond 20.15 uur beroofd van zijn portemonnee. De man fietste op de Achtmaalseweg toen naar eigen zeggen drie mannen op hem kwamen afgerend. Een van hen pakte de fiets van het slachtoffer vast, een ander zette hem een mes op de keel. Ook kwam er nog een vierde man bij. Zijn portemonnee werd afgepakt en de man werd gedwongen zijn pincode te geven. Vervolgens rende de berovers weg. De politie heeft nog met diverse eenheden de omgeving van het incident afgezocht, maar helaas zonder resultaat.

Controle subjectieve verkeersveiligheid in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Agenten van het team Etten-Leur, Rucphen en Zundert hebben maandagmorgen een snelheidscontrole gehouden in het kader van het onlangs gestarte project subjectieve verkeersveiligheid. Op de Haansberg reden van de circa 75 passanten negentien bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur. Ook hadden vier bestuurders geen autogordel om en was één bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs.

Op de Sander reed geen van de circa 35 passanten te hard. Wel werden er zeven bestuurders bekeurd, omdat ze geen gordel droegen. De controle vond plaats tussen 07.00 en 11.00 uur.

Skeelerende Bredase mishandeld door fietsers

BREDA: De politie is maandag een onderzoek gestart naar de mishandeling van een 26-jarige Bredase vrouw. De vrouw meldde zich zaterdag met de mededeling dat ze door een onbekende man en vrouw was mishandeld toen ze aan het skeeleren was op het fietspad van de Kapittelweg in de richting van de Beverweg. Ter hoogte van de Teteringsedijk haalde de vrouw rond 16.30 uur het tweetal op de fiets in, maar daarop begonnen de man en de vrouw het slachtoffer om onduidelijke redenen uit te schelden. De 26-jarige vrouw skeelerde door, maar de man (circa 50 jaar, wit T-shirt, donker stekeltjes haar) kwam haar achterna en sloeg haar nabij de kruising. Ook de vrouw (circa 40 jaar, fors postuur, blond kort haar) deed een duit in het zakje. Het slachtoffer hield een zere kaak aan de mishandeling over. Getuigen worden gevraagd zich te melden op 0900-8844.

Auteur: Andre van den Hul