Gemeente Rotterdam

Het is het Rotterdamse raadsteam niet gelukt om de Raadscup weer naar Rotterdam te halen. Op zaterdag 2 juni speelde het team mee in dit zaalvoetbaltoernooi voor gemeenteraden. Het team bleef ongeslagen, maar werd toch uitgeschakeld. Utrecht won de titel.

Opening toernooi
Initiatiefnemer van het Raadcsuptoernooi, het Rotterdamse raadslid Metin Celik, hield aan het begin van het toernooi een openingsspeech. Ook de wethouder sport van Nijmegen, de heer Depla, sprak de raadsleden uit twaalf gemeenten toe. Om 12 uur klonk het eerste fluitsignaal.

Goede start
Het toernooi begon voor de Rotterdammers hoopvol: zij won in een spannende derby met 2-1 met van Schiedam. De eerstvolgende twee wedstrijden tegen Arnhem en Nijmegen (de winnaar in 2005) eindigden helaas in een gelijkspel. 'Zeker tegen Arnhem had er meer in gezeten' aldus teamcaptain en raadslid Metin Celik.

Regioderby
De laatste wedstrijd van de voorrondes speelde het raadsteam tegen Dordrecht. Wederom een spannende regioderby. Er werd gewonnen met 3-1. Het raadsteam kon nu alleen nog wachten op de resultaten van concurrent Schiedam. Die wisten te winnen en gingen ten kosten van het Rotterdamse team naar de finalerondes. Uiteindelijk moesten de Schiedammers in de finale buigen voor het Utrechtse raadsteam.

Prijsuitreiking
Rotterdam ging uiteindelijk met een kleine beker naar huis, voor het behalen van de vijfde plaats. Utrecht mocht de Raadscup in ontvangst nemen en een geldbedrag om te besteden aan een goed doel in de eigen gemeente. Utrecht mag zich twee jaar lang "meest sportieve raad van Nederland' noemen en heeft de eer om binnen twee jaar de volgende Raadscup te organiseren.

Bron: Griffie, 04-06-2007