Gemeente Roermond

Werkzaamheden Broekhin-Noord, Zandstraat en N293-Noord

Dinsdag 29 mei jl. is de gemeente Roermond gestart met het groot onderhoud aan Broekhin-Noord, gelegen tussen de Schouwberg en Sint Wirosingel. Deze werkzaamheden duren tot eind september 2007. Tijdens het groot onderhoud is geen doorgaand verkeer mogelijk op dit weggedeelte. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Dit wordt met bebording aangegeven.
Ook de busroute wordt verlegd en loopt via de Wilhelminalaan - Elmpterweg - Sint Wirosingel. Ter hoogte van het kruispunt Sint Wirosingel - Burghoffweg komt een tijdelijke bushalte. Leerlingen die naar het Bisschoppelijk College Broekhin gaan, kunnen hier in- en uitstappen. Vandaag is gestart met het vervangen van de riolering in de Zandstraat. Verkeer van en naar Asselt dient rekening te houden met de afsluiting van de Zandstraat en Broekhin-Noord. Een alternatief is de Sint Wirosingel en Venloseweg.

Op dinsdag 29 mei is de Heidebaan weer opengesteld voor verkeer. Vrachtverkeer vanuit de Heidebaan dient in de toekomst gebruik te maken van een nieuwe ontsluitingsweg tussen de Mozartstraat en de Sint Wirosingel. Deze is echter nog niet klaar. Een alternatieve route voor het vrachtverkeer loopt tijdelijk vanuit de Heidebaan via de Tjarda van Starkenborghstraat en de Van Heutszstraat naar de Keulsebaan. De Van Riebeeckstraat is vanwege de breedte niet geschikt voor vrachtverkeer. De Gemeente heeft dit met bebording aangegeven. De spoorweg-overgang Heystertbaan - Tjarda van Starkenborghstraat (nabij de Van Heutszstraat) komt te vervallen. Door de openstelling kunnen de werkzaamheden aan de N293-Noord worden afgerond zodat deze weg eind week 23 kan worden opengesteld voor het verkeer. Verkeer richting het industrieterrein Heide - Roerstreek dient dan gebruik te maken van deze weg.

In week 24 wordt gestart met het aanpassen van het kruispunt St. Wirosingel - Koninginnelaan. Tijdens de aanpassing van het kruispunt is geen verkeer mogelijk vanaf de rotonde Donderberg-weg richting Sint Wirosingel. Doorgaand verkeer noord-zuid/zuid-noord wordt via een bypass omgeleid richting de nieuwe N293-Noord. Het andere verkeer wordt via alternatieve routes omgeleid. Dit wordt met bebording aangeduid.
Publicatiedatum: 04.06.2007 Bijgewerkt: 04.06.2007