Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060717010

Vragen van het lid Van der Ham (D66) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over een tekort aan middelen voor culturele televisieproducties. (Ingezonden 4 juni 2007)


1
Klopt het dat het beroep op de middelen van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties zo groot is dat subsidieaanvragen voor culturele televisieproducties, die de strenge kwaliteitstoets van het fonds ruimschoots hebben doorstaan, toch moeten worden afgewezen? Hoe beoordeelt u deze situatie? 1)


2
Deelt u de mening dat het zeer onwenselijk is dat de productie van documentaires en artistiek hoogwaardig drama bij de publieke omroep stagneert? Kunt u dit toelichten?


3
Bent u bereid om meer middelen vrij te maken voor cultuur op televisie, radio en internet, mede gezien de situatie dat sinds 1999 het budget van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties niet meer structureel is verhoogd, en materieel gezien alleen maar is afgenomen, terwijl de druk vanuit de omroep is toegenomen? Kunt u uw antwoord toelichten?


1) Persbericht: `Productie culturele omroepprogramma's stagneert door gebrek aan middelen', 30 mei 2007, www.stimuleringsfonds.nl