Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 4 juni 2007

Zaanstreek-Waterland, 04-06-2007

Zaandammer aangehouden voor mishandelen oude man

Zaandam, 4 juni 2007, 10:21 uur

De politie heeft een 43-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 86-jarige plaatsgenoot. De hoogbejaarde man reed in zijn scootmobiel over de Westzijde en zou geen voorrang hebben verleend waardoor de verdachte werd afgesneden. De 43-jarige Zaandammer kwam hierdoor ten val. Vervolgens heeft hij volgens getuigen de oude man meerdere malen vuistslagen in het gelaat en op zijn hoofd gegeven. Tijdens de mishandeling zat het slachtoffer nog in zijn scootmobiel. De politie heeft contact opgenomen met het verzorgingshuis waar de man verblijft en hem thuisgebracht. Gezien de verwarde toestand van het slachtoffer heeft een van zijn zoons in zijn plaats aangifte gedaan. De verdachte is na verhoor in een cel opgesloten.

4 jongeren gepakt na vernielingen op bouwterrein

Assendelft, 3 juni 2007, 19:00 uur

Vier jongeren in de leeftijd van 11, 12 en 14 (2x) zijn aangehouden op verdenking van vernieling op een bouwterrein aan het Akkerland in Assendelft. Een getuige belde de politie toen hij zag dat er ruiten werden vernield van een bouwkraan. Ook zag hij dat ruiten van in aanbouw zijnde woningen werden ingegooid. De jongens, drie uit Zaanstad en 1 uit Amsterdam, zijn opgepakt en verhoord. Ze zullen hun straf ondergaan via bureau Halt en de schade wordt verhaald op de jongens. De eigenaar van het bouwbedrijf heeft inmiddels aangifte gedaan van vernieling en verklaart dat er ook in de cabine van de bouwkraan met schuim is gespoten. Ook zijn spiegels en verlichting van een vorkheftruck vernield. De aangever schat de schade tussen de 10.000 tot 15.000, -

Boetes waterverkeer Jagersplas

Landsmeer, 3 juni 2007, 19:16 uur

Tijdens een vaarsurveillance op de Jagersplas heeft de politie 5 bekeuringen uitgedeeld. Drie vissers omdat zij met te veel hengels visten en twee personen voeren te hard.

Boetes waterverkeer Zaan

De Zaan, 3 juni 2007, 18:15 uur

Tijdens een vaarsurveillance over de gehele Zaan heeft de politie veertien bekeuringen uitgedeeld. Onder andere omdat het dodemanskoord niet werd gedragen, er geen registratieteken aanwezig was op snelle motorboten, het registratienummer niet goed te zien was en twee personen niet in het bezit waren van een vaarbewijs.

Lammetje op A7

Wijdewormer, 3 juni 2007, 18:19 uur

Op de A7 ter hoogte van Wijdewormer heeft de politie een loslopend lammetje van de snelweg gehaald. Er kwamen diverse, elkaar snel opvolgende, 112-meldingen binnen van automobilisten. De politie ving het lammetje en nam het mee in de politiebus. De politie belde aan bij de dichtstbijzijnde boerderij aan de Noorderweg. Hier bleek de eigenaar niet te wonen, maar het beestje krijgt daar wel tijdelijk onderdak. Aan de hand van het oormerk zal deze familie contact opnemen met de rechtmatige eigenaar.

Vrouw betaalt met vals geld

Zaandam, 4 juni 2007, 09:10 uur

De politie heeft een 40-jarige Zaandamse aangehouden omdat zij met een vals geldbiljet van 50, - wilde betalen. Een bakkerijmedewerkster belde de politie dat er net een klant met een vals briefje wilde betalen. Toen ze de klant daarop wees ging deze ervandoor. Na een korte zoektocht trof de politie haar aan in een stationskiosk waar ze net had betaald met het valse briefje. De vrouw is aangehouden en het geldbriefje inbeslaggenomen. Dit zal worden onderzocht door Forensische Opsporing. De vrouw verklaarde tijdens haar verhoor dat ze het biljet moest ophalen in Amsterdam en dat ze wel wist dat het vals was.

Laatst gewijzigd 04-06-2007 16:17 | © Politie Zaanstreek-Waterland |