Time : 16:45:00
Date : 04 June 2007
Sender Name: Fountain

Persbericht 4 juni 2007

Fountain verwerft "fountain ocean" in frankrijk.

Braine-l'Alleud, 4 juni 2007 - De Fountain Groep kondigt de ondertekening aan van een bindende intentieverklaring met betrekking tot de acquisitie van Fountain Océan in Frankrijk, distributeur van de illycaffè en Fountain producten voor de regio rond Nantes.

Fountain Océan SARL is ruim 20 jaar onafhankelijk verdeler van Fountain producten en startte met succes de distributie van illycaffé producten in oktober 2005.
Ze heeft commerciële activiteiten in de departementen Loire Atlantique, Vendée, Charente en Charente Maritime. De vennootschap telt 31 medewerkers en wordt geleid door haar oprichter, De Heer Daniel ARZUR. Het zakencijfer van 2006 bedraagt meer dan 4.000.000 ¤.

Deze verwerving kadert in de strategie uitgewerkt door Fountain in 2005 en bevestigt door de studie van Bain & Co in 2006. Deze strategie heeft als doel het beheer van de distributie van een compleet aanbod aan de finale consument. Deze transactie zal een directe controle mogelijk maken van meer dan 50% van de verkopen van de groep in Frankrijk.

De transactie, waarvan het bedrag niet zal bekend gemaakt worden, gebeurt door het kopen van alle aandelen van de firma en zal gefinancierd worden door een lening op lange termijn. Ze zal een positieve bijdrage betekenen voor de bedrijfs cash flow vanaf 2007. De maatschappij zal geconsolideerd zijn vanaf 1 juli 2007.

Deze transactie zal worden afgerond tijdens het derde trimester van 2007 en is onderworpen aan de gebruikelijke due diligence formaliteiten.

Pierre Vermaut, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Fountain, verklaart hierbij: "Met genoegen verwelkom ik in de Fountain Groep de medewerkers van Fountain Océan. Ze hebben immers van Fountain Océan een succesvolle firma gemaakt in haar sector. Ik ben tevens bijzonder tevreden dat Daniel ARZUR bereid is zijn onvergelijkbare ervaring in het rendabel beheer van een concessie ter beschikking te stellen van de groep".

Contactpersoon:
Pierre VERMAUT - Voorzitter van de Raad van Bestuur Tel : +32 (0)2 389 08 10