04.06.2007 / 16:43 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: De lotto

De lotto

Voetbalkenner uit Roermond wint EUR 50.000 met Toto
Rijswijk, 4 juni 2007

Vorige week heeft een man uit Roermond de Jackpot van Toto-13 gewonnen van maar liefst EUR 50.000. Vandaag meldde de gelukkige winnaar zich op het kantoor van De Lotto, waar Toto een product van is. De man werkt zelf als scheidsrechter bij jeugdvoetbal en is naar eigen zeggen dan ook dag en nacht met voetbal bezig. Met het gewonnen bedrag verrast de man zijn dochter die net een huis gekocht heeft. Hij voorspelde de dertien voetbalwedstrijden, zoals elke week, bij Primera Maasniel in Roermond.

Toto-13
Bij het spel Toto-13 voorspellen deelnemers de uitslagen van 13 voetbalwedstrijden uit onder andere de Eredivisie, waarin ze aangeven of de thuisspelende club wint, verliest of gelijk speelt. Bij de juiste voorspelling van alle 13 wedstrijden wordt de Jackpot gewonnen. Ook bij 12 en 11 juiste voorspellingen wordt een geldprijs gewonnen. Meespelen met Toto kan al vanaf EUR 1 bij o.a. de tabakswinkelier en boekhandel en via www.toto.nl.

61 miljoen voor Goede Doelen
Toto is een merk van De Lotto. De opbrengsten van Toto en de andere merken van De Lotto (Lotto en Krasloten) komen ten gunste van Goede Doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In totaal droeg De Lotto in 2006 ruim EUR 61 miljoen af aan deze Goede Doelen. Van dit bedrag gaat ruim EUR 44 miljoen naar NOC NSF. Naast de topsport profiteert zo ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld.


Noot voor de redactie,