Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 04-06-07

TILBURG, 4 juni 2007

Politie rondt oriënterend vooronderzoek dood 15-jarige Felix Philippa af

TILBURG: De politie van het team Tilburg West heeft het oriënterend vooronderzoek naar aanleiding van het overlijden van de 15-jarige Felix Philippa afgerond. De onderzoeksresultaten zijn besproken met de Officier van Justitie. Hieruit is de conclusie getrokken dat er geen aanleiding is om een strafrechterlijk onderzoek te starten. De bevindingen van de politie zijn vandaag medegedeeld aan de ouders.

Op 26 april jl. benam de 15-jarige Felix Philippa zich van het leven op de spoorlijn Breda- Tilburg, ter hoogte van de Kronenbergstraat. Na het overlijden kwamen bij de ouders signalen binnen dat hun zoon in de laatste maanden voor zijn dood softdrugs gebruikte. Zij hadden het vermoeden gekregen dat hun zoon onder druk gestaan had van dealers. Op vrijdag 11 mei werden deze vermoedens uitgesproken tijdens een gesprek met een operationeel chef en een rechercheur. De politie zegde daarop toe een nader onderzoek in te stellen.

In de afgelopen drie weken heeft de politie van het team Tilburg West een verder onderzoek verricht. De digitale recherche heeft de computer en de prepaid telefoon van de 15-jarige jongen onderzocht. Ook hebben zes jongeren uit zijn kennissenkring een verklaring afgelegd. Dit oriënterend vooronderzoek heeft geen aanknopingspunten opgeleverd om een strafrechterlijk onderzoek te starten. De ouders zijn hierover vandaag geïnformeerd.

Politie houdt Tilburger aan voor huiselijk geweld

TILBURG Agenten hebben gisteravond rond de klok van 23.45 uur in een woning in de wijk Zorgvlied een 46 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 50 jarige vrouw en zijn 16 jarige dochter met een mes te hebben bedreigd. Op het bureau is hij in verzekering gesteld

De man die onder invloed van alcohol verkeerde, kreeg in de woning een woordenwisseling met zijn dochter. Deze woordenwisseling ontaardde in een conflict, waarbij de verdachte een mes uit de keukenlade pakte en dreigde zijn vrouw en dochter te vermoorden. Gealarmeerde agenten troffen de man in de woning aan waarna hij werd aangehouden.

Tilburgse aangehouden voor flessentrekkerij

TILBURG De politie heeft gisteravond, even na 21.00 uur, in een eetgelegenheid aan de Wandelboslaan een 55 inwoonster uit Tilburg aangehouden voor flessentrekkerij. Na het nuttigen van een Indische rijsttafel wilde ze, toen de rekening gepresenteerd werd, het etablissement verlaten. Een medewerker voorkwam dit en waarschuwde de politie. Onderzoek wees uit dat het niet de eerste keer was dat de vrouw zich schuldig maakte aan flessentrekkerij. Tegen haar wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt koperdief aan

Tilburg: Een 49-jarige man uit Bladel is gisteravond rond 20:45 uur aangehouden op een fabrieksterrein aan de Siriusstraat. Hij probeerde koperen leidingen te stelen van een bedrijf op dat terrein. Ook bevond hij zich op verboden grond.

Het betrof een afgebrand pand. Daaromheen stonden hekken met daarop bordjes met verboden toegang. In de directe omgeving van het pand stond een roodkleurige auto geparkeerd. Die was zo neergezet dat je hem niet kon zien vanaf de openbare weg.

Surveillanten zagen dat tussen twee hekken een opening was gemaakt. Op ongeveer 25 meter van die opening zagen ze dat de verdachte samen met een onbekende mededader koperen buizen aan het verzamelen en aan het samenbuigen was. Die tweede persoon kon niet meer aangehouden worden. Hij vluchtte langs zeecontainers richting enkele kraakpanden. Die man was ongeveer 1.80 meter lang en had kort, donkerblond haar en een stevig postuur. Zijn leeftijd ligt rond de 30 jaar. Hij droeg een felblauw shirt en een blauwe spijkerbroek. Getuigen kunnen bellen met de politie op nummer 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie houdt dronken man aan

GOIRLE: Een 49-jarige man uit Goirle is gisteravond rond 21:00 uur aangehouden op de Nieuwkerksedijk-Zuid. De man was betrokken bij een verkeersongeval. Een afgenomen blaastest wees uit dat Goirlenaar te veel gedronken had. De uitslag was 530 ug/l.

Agenten kregen een melding van een verkeersongeval op de bovengenoemde weg. Ter plekke aangekomen bleek dat de man achteruit had gereden en daarbij het voertuig dat achter hem reed over het hoofd had gezien. Hij verklaarde afgeleid te zijn tijdens het uitvoeren van deze bijzondere manoeuvre. De agenten besloten een blaastest bij de man af te nemen. Daaruit bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. De man verklaarde vijf pilsjes gedronken te hebben. Hij heeft een rijverbod van vijf uur opgelegd gekregen.

Jongen voldoet niet aan identificatieplicht

TILBURG: Een 14-jarige jongen uit Waalwijk is gisteravond rond 19:45 uur aangehouden op het Theresiaplein. Hij wordt ervan verdacht een brommer met ontbrekende kentekenplaat bestuurd te hebben, zonder dat hij een helm droeg. Ook had de jongen geen bromfietscertificaat en een legitimatiebewijs niet bij zich. Surveillanten merkten de jongen op, omdat hij geen helm droeg. Ook viel het ze op dat er op de bromfiets geen kenteken zat. Zij besloten de jongen staande te houden. Wanneer de agenten de verdachte om zijn legitimatiebewijs vroegen, bleek dat hij die niet bij zich had. Vervolgens zette hij het op en lopen. Surveillanten spoorden de verdachte op en hebben hem even later aangehouden. Hij is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Winkeldievegge betrapt bij diefstal surprise eieren

TILBURG: Een 15-jarige Tilburgse is vanmorgen rond 13:15 uur op het Paletplein aangehouden omdat ze twee verpakkingen kindersurprise eieren niet aanbood aan de kassa van een supermarkt op dat plein.

De dievegge pakte de surprise-eieren uit het rek en stopte die in haar tas. Even later bood zij wel een chocoladereep aan bij de kassa, maar liet het andere snoepgoed in haar tas zitten. Op het moment dat het meisje de kassa gepasseerd was, werd ze verzocht mee te gaan naar het kantoor van de bedrijfsleider. Daar troffen ze het gestolen goed aan. De dader is even later overgedragen aan de politie. Ze verklaarde dat ze stom was geweest en dat ze niet wist waarom ze het gedaan had.

Auteur: Willem van Hooijdonk