Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom maandag 4 juni

BERGEN OP ZOOM, 4 juni 2007

Tweetal aangehouden voor bezig softdrugs

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op zondagmiddag een voertuig aan op de Antwerpsestraatweg. De politie zag hoe het voertuig keerde, in strijd met de verkeersborden. De auto werd staande gehouden voor het aanzeggen van een bekeuring. Hierbij bleek dat de inzittenden ook in bezit waren van 4 gram softdrugs. De drugs zijn in beslaggenomen en de 20-jarige man en 24-jarige man uit Wilrijk (Be) zijn aangehouden. Na verhoor zijn ze met een bekeuring van 160,- in vrijheid gesteld. De twee bleken van plan de drugs mee te nemen naar België.

Snelheidscontroles

WILLEMSTAD: De politie hield op zondag tussen 09.45 uur en 11.30 uur een snelheidscontrole op de Noordlangeweg. Van de 118 passanten waren er 26 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

KRUISLAND: Op zondag is er tussen 13.15 uur en 16.15 uur hield de politie een snelheidscontrole op de Roosendaalseweg. Van de 383 passanten waren er 35 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u, terwijl hier een maximum van 60 km/u geldt.

Dronken man op bromfiets aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield zondag omstreeks 17.15 uur een 31-jarige man uit Sint Willebrord aan in de Hoogstraat. Uit een blaastest bleek dat de man, die op een brommer reed, teveel had gedronken. Hij moest mee naar het politiebureau, waar hem een ademanalyse is afgenomen. Omdat hij de ademanalyse niet naar behoren voltooide en man niet geheel aan het onderzoek wenste mee te werken, kreeg hij een rijverbod van 24 uur en is zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Belgen aangehouden met softdrugs

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie hield op zondagavond twee mannen aan in bezit van softdrugs. Bij controle bleken de 20-jarige man en 21-jarige man, beide inwoners van Belgie, in bezit van 250 gram hennep. De politie zag de Belgen zich eerder verdacht ophouden en verdachten hen ervan in bezit te zijn van softdrugs. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor zijn de twee in vrijheid gesteld.

Kortsluiting oorzaak van brand

BERGEN OP ZOOM: Een brand in een woning aan de Korenbeursstraat is vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting in de televisie. De brand ontstond omstreeks 01.00 uur. Een tiental bewoners kon het pand gelukkig op tijd verlaten, waarna de brandweer het vuur heeft geblust. Een winkelpand, onder de woning, heeft door de brand rookschade opgelopen. Salvage is direct in kennis gesteld.

Bromfietser gewond na voorrangsfout

ROOSENDAAL: Een 87-jarige bromfietser uit Roosendaal is maandagochtend lichtgewond geraakt bij een ongeval op de Stationsstraat. Een 55-jarige fietser uit Roosendaal reed over de Vugtstraat uit de richting van de Kloosterstraat toen zij geen voorrang verleende aan de voor haar van links komende bromfietser. De fietser kon wel op tijd stoppen maar door deze manoeuvre verloor de bestuurder van de bromfiets de macht over het stuur en kwam ten val. Hij is met letsel aan zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.

Automobilist onder invloed

OUDENBOSCH: De politie hield op zondagavond een 50-jarige man uit Zevenbergen aan voor rijden onder invloed. Een getuige zag aan de rijstijl van de man dat hij onder invloed was en belde de politie. Deze nam de man een blaastest af. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau werd de verdachte een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek een uitslag van 680 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Auteur: Inge Rijgersberg / Nicolette Bovenhorst