Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (04/06)

OOSTERHOUT NB, 4 juni 2007

Twee mannen opgepakt vanwege fietsdiefstal

DONGEN: Een oplettende getuige meldde de politie dat er fietsen gestolen werden op de Middellaan in Dongen. De getuige zag dat een aantal personen zich verdacht gedroeg bij de fietsenstalling van de bushalte aan de Middellaan. De melding kwam zondag 3 juni om 01.30 uur bij de politie binnen. Agenten gingen direct ter plaatse en arresteerden twee Dongenaren, respectievelijk 29 en 30 jaar oud. Het tweetal was behoorlijk dronken en hing een onsamenhangend verhaal op. In de struiken vonden de agenten een betonschaar. De twee arrestanten zijn naar het politiebureau overgebracht en na insluiting verhoord. De verdenking tegen de 29-jarige man is, in overleg met het Openbaar Ministerie, geseponeerd, vanwege zijn geringe betrokkenheid. De andere verdachte kreeg een boete van 240,- opgelegd. Zijn betonschaar is in beslag genomen.

Geweld in ouderlijk huis

OOSTERHOUT: De politie arresteerde zondagavond 3 juni rond 18.00 uur een 31-jarige inwoner van Breda. De man kwam rond het genoemde tijdstip bij zijn ouderlijke woning en mishandelde zijn 62-jarige vader. De verdachte is verslaafd aan verdovende middelen. Hij verklaarde tijdens het verhoor dat hij spullen van zijn ouders wilde stelen om te kunnen verkopen. Toen zijn vader dat verhinderde ontstond er ruzie, met het geweld tot gevolg.
Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachte ook nog een aantal vonnissen had open staan. Hij moest de Nederlandse Staat nog 1623,- betalen, of in plaats daarvan 55 dagen gevangenisstraf uit zitten. Om die reden is hij, na afronding van het politieonderzoek, overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

RAAMSDONK: Ook in Raamsdonk pleegde een 29-jarige zoon vernielingen in de ouderlijke woning. Dat gebeurde zondagavond 3 juni rond 23.00 uur. Agenten waren gewaarschuwd vanwege het huiselijke geweld. In de woning lagen diverse goederen op de grond en waren er een paar ruiten vernield. De zoon was agressief en probeerde een van de agenten te lijf te gaan. Hierop volgde zijn arrestatie, waarna in het politiebureau proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De 55-jarige vader van de verdachte deed overigens geen aangifte van het geweld van zijn zoon.

Dief loopt tegen de lamp in bekeuringsituatie

OOSTERHOUT: De politie verbaliseerde zondagavond 3 juni een 21-jarige inwoner van s-Gravenhage. De man kreeg op de Beneluxweg een bekeuring vanwege een verkeersovertreding. Bij controle van zijn personalia bleek dat hij gezocht werd door de politie in het Westland. Hij stond gesignaleerd op verdenking van diefstal. De man is aangehouden, ingesloten en overgedragen aan het politiekorps dat onderzoek verricht naar de diefstal.

Woninginbreker opgepakt

OOSTERHOUT: Met de arrestatie van een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland verwacht de politie een woninginbraak te hebben opgelost. Het misdrijf vond plaats op zondag 20 mei jl. in een woning aan de Peppelbeemd. Omwonenden betrapten de verdachte tijdens een inbraak in een woning, waarvan de bewoners op vakantie waren. De man had zijn buit (een computer met beeldscherm en toetsenbord) al helemaal losgekoppeld en klaargezet om mee te nemen. Toen hij betrapt werd koos hij het hazenpad. Diverse getuigen hadden hem echter herkend en gaven zijn naam en signalement door aan de politie. Omdat de verdachte geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, was het lastig om hem te traceren. Zondagavond 3 juni meldde hij zichzelf om 23.00 uur in het politiebureau, wetende dat hij gezocht werd door de politie. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt momenteel verhoord.

Arrestatie van gewelddadige ex-vriend

KAATSHEUVEL: Vanwege een verbroken relatie vernielde een 19-jarige Waalwijker de ruit van een voordeur. Zijn vriendin maakte een einde aan de relatie vanwege een recente mishandeling. In het verleden zou al vaker sprake zijn geweest van relationeel geweld. De verdachte wilde komen praten over de relatiebreuk maar in plaats daarvan bedreigde hij de ouders van zijn ex-vriendin en vernielde de voordeurruit. De verdachte is kort na het plegen van de misdrijven door de politie aangehouden. Zijn arrestatie vond plaats in de nacht van zondag 3 juni op maandag 4 juni om 01.30 uur. De man is ingesloten en in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.
Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Politie betrapt dronken automobilist

DUSSEN: zondagavond 3 juni controleerde de politie op de Peerenboomsteeg de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 21.45 uur. De 27-jarige bestuurder uit Hank had alcohol gedronken. Om die reden moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 305 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van twee uur opgelegd.

Vriend misbruikt PIN-pas

RAAMSDONKSVEER: Een 24-jarige inwoner van Raamsdonksveer maakte op 10 mei melding van vermissing van zijn bankpas. Na de vermissing waren er diverse grote geldbedragen van zijn rekening opgenomen. De politie stelde een onderzoek in, waarbij ook beelden van beveiligingscameras van de betreffende geldautomaten werden bekeken.
Daarop was te zien hoe een 21-jarige inwoner van Raamsdonksveer de bewuste geldbedragen opnam bij geldautomaten in de directe omgeving. Het bleek om een bekende te gaan van het slachtoffer. Op maandagochtend 4 juni is de verdachte in opdracht van de Officier van Justitie aangehouden. Hij legde tijdens het politieverhoor een bekennende verklaring af. Daarbij toonde de verdachte zich bereid om het ontvreemde geldbedrag terug te betalen aan de aangever.

Auteur: Jeroen Steenmeijer