CodeGear(TM) introduceert eerste IDE voor Ruby on Rails Web 2.0 ontwikkeling

Nieuwe IDE ondersteund het open source web applicatie raamwerk van Rails voor datagedreven Web 2.0 applicaties

SCOTTS VALLEY, Californie - 4 juni 2007 - CodeGear introduceert een nieuwe IDE technologie die gebruikers van het populaire Ruby on Rails in staat moet stellen hun datagedreven web 2.0 toepassingen nog makkelijker te kunnen ontwikkelen.

CodeGear, opererend in de markt van tools voor web/software ontwikkelaars, heeft een nieuwe integrated development environment (IDE) voor Ruby on Rails ontwikkeld. De technologie biedt nieuwe features die speciaal ontworpen zijn om zowel beginnende als ervaren Rails ontwikkelaars snel en efficiënt hun Ruby on Rails applicaties te laten bouwen.

Michael Swindell, vice president producten&strategie van CodeGear: "Ruby on Rails is een serieus webapplicatieplatform. Het brengt echter ook de nodige uitdagingen met zich mee voor ontwikkelaars. Deze uitdagingen gaan we bij CodeGear aan door met onze IDE technologie net een stapje verder te gaan dan het editen en debuggen van Ruby scripts."

De belangrijkste features van de Ruby on Rails technologie:
* Een volledige IDE die Ruby on Rails ondersteunt en het mogelijk maakt om met geavanceerde features voor web/software ontwikkeling te werken zoals Code Completion, Refactoring, type browsing en navigatie;
* Nieuwe "commanders" die de kracht van de command line combineren met de productiviteit van de IDE, Wizards en Code Insights;
* Dependency visualisatie en navigatie om met alle bronnen te werken onafhankelijk van hun relatie, locatie of format
* Een volledige set van ontwikkelings- en gebruiksmodules waaronder Ruby, Rails, Gems en Database

CodeGear gebruikt open source technologieën in haar producten voor Ruby on Rails. Bovendien ondersteunen de CodeGear producten de Eclipse Dynamic Languages Tool Kit (DLTK) voor Ruby met patches en code contributions.

Beschikbaarheid

De technologie is vanaf nu beschikbaar voor bètatesten en zal naar verwachting in de tweede helft van 2007 als CodeGear product verkrijgbaar zijn. Platformen die de technologie ondersteunen zijn Microsoft® Windows XP, Mac en Linux.

Over CodeGear

CodeGear van Borland Software Corporation (NASDAQ:BORL) biedt vernieuwende high-productivity ontwikkelingstools voor een breed spectrum aan software ontwikkelaars, variërend van individuen tot teams. Door CodeGear's producten kunnen ontwikkelaars vrijelijk op hun platform naar keuze ontwikkelen, terwijl de producten complexe technologieën en taken vereenvoudigen. Hierdoor kunnen ontwikkelaars zich concentreren op applicatie-ontwerp - en niet de infrastructuur - zodat zij op tijd hun projecten kunnen opleveren. Om meer te weten te komen over CodeGear en zijn producten kunt u www.codegear.com bezoeken. CodeGear. Where Developers Matter

Media Contact:

Ronald Sutmuller

Hill & Knowlton Nederland

Tel.: +31 (0)20 404 47 07

rsutmuller@hillandknowlton.com