Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Epe- Wapenveld - Inbreker op heterdaad aangehouden        |
De politie heeft zondag 3 juni omstreeks 13.00 uur een 33-jarige man uit Mijdrecht aangehouden aan de Heerderweg in Epe. De man wordt verdacht van een aantal bedrijfsinbraken, de politie heeft de man in gesloten en onderzoekt de zaak.

De politie kreeg een melding van een getuige die gezien had dat er werd ingebroken bij een bedrijf aan de Vlijtweg in Wapenveld, waarbij een computer zou zijn weggenomen.

De inbreker ging er in een auto vandoor. De ooggetuige is achter de dader aangereden en gaf informatie aan de politie door. Op de Eperweg in Heerde kon de politie de achtervolging inzetten. Ter hoogte van de Burgemeester Diepenhorstlaan in Epe, stond het voertuig in de berm en de verdachte wist zich te verstoppen in een tuin. Even later zag de politie de verdachte rennend over het fietspad aan de Heerderweg in Epe en heeft de man daarop aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

|     |Harderwijk - Politie haalt 13-jarige joyrider van de weg  |
De politie heeft in de nacht van zondag 3 juni op maandag 4 juni rond 00:30 uur een 13-jarige jongen uit Hierden aangehouden, die op pad bleek met de auto van zijn ouders.

De politie zag de jongen rijden in een auto over de Flevoweg en wilde deze auto controleren. Daarop reed de jongen weg en stopte even later op een parkeerplaats. Daar bleek dat de jongen de auto van zijn ouders had meegenomen om een eindje te rijden. Er wordt naar een passende maatregel gezocht voor de jongen.


---


---


---

---- --