Provincie Utrecht

stelt ruim 4 ton beschikbaar voor langer zelfstandig wonen

De provincie stelt ruim 4 ton beschikbaar voor langer zelfstandig wonen

4-6-2007 -

Subsidie voor vernieuwende woon, zorg en welzijnsprojecten

Met de juiste hulp en de benodigde aanpassingen in de woning kan gerealiseerd worden dat mensen langer in hun eigen huis blijven wonen. Vaak bestaan hierover goede ideeën bij bijvoorbeeld zorgaanbieders en welzijnsorganisaties of bij de mensen zelf. De provincie stelt voor zulke ideeën in totaal EUR 419.000 beschikbaar. Zorgaanbieders, gemeenten, welzijnsorganisaties en particuliere initiatiefnemers kunnen voor 15 augustus 2007 een subsidie-aanvraag bij de provincie indienen.

Deze aanvraag valt onder de subsidieregeling Wonen, Welzijn en Zorg. Via deze regeling zijn de afgelopen vier jaar ruim 150 verschillende activiteiten gesteund. Van een tuinconciërge, waarbij ouderen in Soest geholpen worden bij het tuinonderhoud tot een wijksteunpunt voor een verzorgingstehuis in Vianen.

Voorwaarden subsidie
De subsidie stimuleert innovatieve projecten die ervoor zorgen dat mensen de mogelijkheid krijgen om langer zelfstandig te wonen. Dit hoeft niet landelijk vernieuwend te zijn, maar wel op het niveau van gemeente, buurt of wijk. In aanmerking komen bijvoorbeeld kleinschalige woonvormen voor mensen met een beperking, maar ook bijzondere welzijnsactiviteiten, waar ontmoetingen tussen buurtbewoners centraal staan. De eenmalige subsidie is bedoeld als stimulering en niet te gebruiken voor exploitatie of structurele kosten. Op de provinciale site (www.provincie-utrecht.nl/welthuis) staat meer informatie over de verordening en de voorwaarden. U vindt hier ook het aanvraagformulier.

Wel Thuis!
De subsidieregeling Wonen, Welzijn en Zorg is onderdeel van het programma van Wel Thuis! Met dit project zorgt de provincie ervoor dat ouderen en mensen met een zorgvraag langer zelfstandig en in hun eigen buurt kunnen blijven wonen.

Meer informatie: Wilma Heideman, telefoon Wilma Heideman