CDA

;tabid=157&mid=1006] 04 juni 2007 - Nieuws - Renate Westerlaken-Loos eerste vicevoorzitter CDA

Het CDA Congres heeft zaterdag 2 juni jl. Renate Westerlaken-Loos (46) uit Veenendaal tot eerste vicevoorzitter gekozen.

Westerlaken-Loos is reeds lange tijd actief, eerst in het CDJA en later in het CDA. Zij was onder meer 15 jaar statenlid (1987-2002) waaronder fractievoorzitter en lijsttrekker van het CDA in de provincie Utrecht en wethouder in Veenendaal (2002-2006). Zij volgt als eerste vice voorzitter Jan Bart Mandos op die eind 2006 overleed.

Het partijcongres koos daarnaast nog twee leden van het dagelijks bestuur en vijf leden van het partijbestuur.

Leden dagelijks bestuur
Lianne Dekker (41) uit Den Haag werd herkozen tot tweede vicevoorzitter, met de portefeuille Buitenland. Zij nam het voorzitterschap waar na het vertrek van Marja van Bijsterveldt naar het kabinet.
In het dagelijks leven is zij directeur van de Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland.

Ronald Migo (56) uit Nijmegen werd herkozen als lid van het Dagelijks Bestuur.
Hij is in het dagelijks leven directeur van de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland. Eerder was hij onder meer wethouder in Nijmegen.

Leden partijbestuur
Daarnaast koos het congres de volgende nieuwe leden van het partijbestuur

Hannie van Leeuwen (82) uit Zoetermeer voor de portefeuille ouderen/zorg. Zij is tot 12 juni a.s. lid van de Eerste Kamer. Eerder was zij onder meer Tweede Kamerlid en wethouder in Zoetermeer.

Alex Krijger (40) uit Haren voor de portefeuille bedrijfsleven/ondernemers. Hij is HR-manager bij Shell. Eerder was hij onder meer sectorhoofd politiek bestuur op het partijbureau en oprichter van de landelijke Dertigersbeweging van het CDA.

Harm Jansen (33) uit Utrecht voor de portefeuille grote steden Jansen is wethouder en loco-burgemeester van Utrecht.

Pieter Oudenaarden (37) uit Waddinxveen voor de portefeuille arbeidsmarkt/vakbeweging.
Oudenaarden is sectormanager Dienstverlening bij het CNV. Eerder was hij namens deze vakbond CAO-onderhandelaar in de Rijkssector.

Dédé Siemons (53) uit Arnhem werd herkozen als lid van het partijbestuur met de portefeuille sociale zekerheid.

Nieuwe voorzitter CDA-Vrouwenberaad
Het Congres koos ook een nieuwe voorzitter van het CDA-Vrouwenberaad: Rianne Donders-de Leest (46). Zij is burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo.
Eerder was zij raadslid, fractievoorzitter en wethouder in de gemeente Etten-Leur.