De Vries Robbé Groep NV

Persbericht Aantal paginaŽs: 1

Schiedam, 4 juni 2007

DVRG opent officieel nieuw online warenhuis Shops.nl

De Vries Robbé Groep NV ("DVRG"), heeft officieel de "deuren geopend" van het nieuwe online warenhuis Shops.nl. Shops.nl bevat een uitgebreid aanbod van vooraanstaande leveranciers tegen scherpe prijzen. Naast het al bestaande aanbod van ICT-producten en consumentenelektronica van vooraanstaande producenten als HP, ACER, Samsung en Sony, worden nu ook huishoudelijke producten (zoals Dyson, Magimix, Black&Decker, Alpina en Philips), kleding en sieraden (zoals Happy Heads, Guess en Pandora), Body & Beauty (zoals Braun, Philips en Puch-fietsen) en Kunst en Kado's (Cowparade en zeefdrukken van Corneille, Herman Brood en Anton Heijboer) aangeboden. Bovendien zijn afspraken gemaakt over de merchandise van een aantal bekende automerken als Aston Martin en Jaguar. Van een aantal vooraanstaande wijnimporteurs wordt een keur van goede wijnen aangeboden.

Shops.nl bevat tal van nieuwe state of the art functionaliteiten. Alles is gericht op het volledig geautomatiseerd ontsluiten van een groot aantal producten van verschillende aanbieders. Producten worden via online vergelijkers en via online marketingacties onder de aandacht van klanten gebracht. Door Shops At Work geëxploiteerde webwinkels registeren momenteel ca. 500.000 unieke bezoekers per maand. Bestellingen worden dagelijks, eveneens geautomatiseerd, ingekocht bij de voordeligste aanbieder met voorraad. Bestellingen worden thuis afgeleverd, of kunnen worden afgehaald bij 2 afhaalpunten. Informatie over voortgang van de order gaat via een persoonlijke pagina en per e-mail en sms.

De software is geheel in eigen beheer ontwikkeld. Max Pinas, verantwoordelijk voor de ontwikkeling: "We zijn erg trots op het bereikte resultaat. Verdere ontwikkelingen staan in het teken van het voldoen aan de zogenoemde web 2.0 standaard. We zullen de software ook inzetten voor de bestaande merkenshops Bestelhp.nl en Bestelacer.nl. Dat geldt ook voor Kijkshop-ICT (met 20 afhaalpunten), de webwinkel die ten behoeve van Kijkshop.nl wordt geëxploiteerd. Het aantal transacties dat kan worden verwerkt is in feite eindeloos. Ook het aantal webwinkels is onbeperkt". De ambitie is om software en organisatie verder aan te bieden aan retailorganisaties die hun bestaande aanbod snel en onbeperkt kunnen uitbreiden met nieuwe producten en diensten. Komende periode zal het aanbod verder worden uitgebreid. Steeds met producten van vooraanstaande producenten.

Over De Vries Robbé Groep NV
DVRG is een investeringsmaatschappij. Investeringen vinden primair plaats in online retailing, ICT en distributie, vastgoed en kansrijke participaties. Marktomstandigheden en conjunctuur bepalen aard en niveau van de investeringen en de verkopen van belangen. In beginsel wordt gekozen voor meerderheidsparticipaties of de mogelijkheid om tot een meerderheid te komen. Resultaten zullen worden bepaald door zelfstandige omzet en opbrengsten uit verkopen. De ambitie is om de investeringen samenhangend te doen, zodat synergetische effecten kunnen worden nagestreefd.



De Vries Robbé Groep NV