Ingezonden persbericht


Persbericht

4 juni, 2007

PC Tools voegt op gedrag gebaseerde malware-technologie toe aan arsenaal

~ Novatix's Cyberhawk technologie onderschept malware die andere leveranciers niet ontdekken ~

PC Tools kondigt de aankoop aan van Cyberhawk(TM), een product van Novatix Corporation. Cyberhawk voegt een nieuw component toe aan de geavanceerde beveiligingsoplossingen die door de beveiligingsleverancier worden aangeboden. Daarnaast heeft de leverancier van beveiligingssoftware een nieuw geavanceerd onderzoekscentrum in Boulder opgestart.

Cyberhawk(TM) omvat een high tech real-time beveiligingstechnologie gebaseerd op gedrag. Deze technologie is een aanvulling op de al bestaande anti-malwareprogramma's. De Cyberhawk's ActiveDefense(TM)-technologie biedt uitstekende bescherming tegen zowel bekende als onbekende virussen, wormen, Trojans, rootkits, buffer overflows en andere soorten malware. Tevens geeft het een effectieve bescherming tegen virusaanvallen vanaf dag één.

"We zijn erg onder de indruk van het Novatix-team en hun geavanceerde, op gedrag gebaseerde malware beveiligingstechnologie. De aankoop is voor PC Tools van groot belang, aangezien de technologie goed aansluit bij onze bestaande beveiligingsproducten", zegt Simon Clausen, CEO bij PC Tools.

De nieuwe technologie helpt ook bij het sneller aanpakken van virussen vanaf de dag dat ze worden verspreid en bij het vergroten van onze capaciteit voor het opsporen van bedreigingen. De energie van het Novatix-team en de aanwezige hoeveelheid talent in de lokale markt, maken het voor Novatix een eenvoudige keuze om het onderzoekscentrum verder te ontwikkelen. Zij blijven zich daarbij focussen op gedragswaarneming en de nieuwste technologieën.

"Deze aankoop past perfect bij Novatix", zegt Mike Kronenberg, CEO bij Novatix. "PC Tools is een voorloper op het gebied van anti-spyware en anti-virusoplossingen. Door onze krachten te bundelen, bieden we de consument de best mogelijke bescherming. Door het brede bereik van PC Tools in de consumentenmarkt, zal onze technologie een veel grotere impact hebben dan voorheen."

(283 woorden)

Over PC Tools
PC Tools is een leverancier van beveiligingssoftware en biedt producten zoals Spyware Doctor en andere anti-spyware producten. PC Tools is marktleider in real-time anti-spyware, beveiliging en tools. PC Tools' beveiligingsproducten zijn wereldwijd beschikbaar en al ruim 100 miljoen keer gedownload.

Het PC Tools Malware Research Centre monitort trends en opkomende spyware-ontwikkelingen en levert beveiligingsoplossingen voor de consument en het bedrijfsleven. De malware-database is volledig geïntegreerd met Spyware Doctor's scanning- en real-time systeembeveiliging-tools. Hierdoor is Spyware Doctor één van de meest effectieve anti-spyware producten op de markt. PC Tools heeft het hoofdkantoor in Sydney en andere kantoren in San Fransisco, Londen, Dublin, Melbourne en Kiev. PC Tools heeft een wereldwijd netwerk van distributeurs, resellers en retailers.

Voor meer informatie over PC Tools kunt u contact opnemen met Magida Ezzat, Marketing Coordinator: Tel: +61 3 969 3576
E-mail: magida@pctools.com

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Ingrid van den Nieuwenhof bij LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0) 40 235 4600
E-mail: ingridv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com