Politie Limburg-Noord

Politie en leerlingen Valuas College geven geld voor goed doel
Datum: 4-06-2007
Tijd bericht: 17:53
Plaats: Venlo
De politie Limburg-Noord en leerlingen van het Valuas College hebben vanmiddag totaal 1250 euro uitgereikt aan de goede doelen Kika (Kinderen kankervrij) en Cliniclowns. Zo'n 50 leerlingen van het Valuas College hielpen de politie zo'n 2 maanden geleden met een megaklus: het versturen van 6000 enveloppen met informatiepakketten over werken bij de Vrijwillige politie. Het geld dat ze daarvoor kregen van de politie schenken ze aan de beide goede doelen.

6000 mappen,12000 A-4 posters, 12000 A-5 folders en 6000 geadresseerde brieven
moesten op 30 maart in het politiebureau in 6000 enveloppen gestopt worden en die moesten vervolgens ook allemaal worden dichtgeplakt. Het doel van deze activiteit was om leerlingen in de praktijk een (semi)administratieve klus te laten klaren, waarbij ze op elkaar zijn aangewezen.

De leerlingen werden hiervoor betaald, maar hebben besloten om al het geld aan twee goede doelen te schenken, namelijk Kika en de Cliniclowns. Elk goed doel kreeg uiteindelijk een cheque uitgereikt met een waarde van 625 euro.

Het aanbieden van deze cheques gebeurde vanmorgen in het restaurant van het Valuas College aan de Hogeweg in Venlo. Dit alles gebeurde in het bijzijn van een aantal mensen van de politie en de school, ambassadeurs van Kika en Cliniclowns en uiteraard de leerlingen van het VMBO basis en kader afdeling Handel & Administratie.