Drank uit supermarkt


04.06.2007 / 18:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Slijtersunie

Slijtersunie

Tijdens de Nationale SlijterDag in Oldenzaal heeft de branchevereniging voor slijters een lans gebroken voor de slijterij als primaire drankenverstrekker. .De supermarkt moet gewoon weer bier, wijn, port, sherry en vermouth verkopen en alle andere dranken moeten uitsluitend via de slijterij verkrijgbaar zijn., aldus Miranda Korendijk, voorzitter van de Koninklijke SlijtersUnie. .Beperking van de verkrijgbaar helpt het terugdringen van alcoholmisbruik onder jongeren., hield Korendijk de ruim hondervijftig aanwezige slijters voor. Tijdens de bijeenkomst ontvouwde Korendijk de vijf kernpunten van het beleid voor de slijters voor het komende jaar: geen accijnsverhoging op gedistilleerd, het terugdringen van verkrijgbaarheid van alcohol, de introductie van een bodemprijs, het invoeren van één leeftijd voor het kopen van alcohol, te weten 18 jaar en tot slot, het verwijderen van drank uit de supermarkt.

De rede van Korendijk, waarin zij haar standpunten kenbaar maakte, ging vooraf aan de jaarlijkse verkiezing van Slijter van het Jaar. Winnaar van deze verkiezing is geworden slijterij World of Drinks uit Zierikzee. Mede-eigenaar Anton Krijnse Locker nam de bij de prijs behorende oorkonde in ontvangst van schaatser en tegenwoordig pop-idool Erik Hulzenbosch. De jury omschreef de slijter als een eigentijdse en professionele ondernemer, glossy en bruisend van ambitie. Krijnse Locker heeft een grote en moderne zaak. Hij wil marktleider worden en straalt dat ook uit.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u bellen met Miranda Korendijk, voorzitter van de Koninklijke SlijtersUnie, telefoonnummer 06-22487057.