Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van maandag 4 juni 2007

Gratis infoloket 1700 gaat mobiel

Het Contactpunt Vlaamse Infolijn dat met zijn gratis telefoonnummer 1700 fungeert als hét informatieloket van de Vlaamse overheid, heeft sinds vandaag een nieuw kanaal: 1700 Mobiel. 1700 Mobiel heeft als doel informatie letterlijk tot bij de mensen te brengen en daarnaast promotie te voeren voor het nummer 1700.

De 1700 Mobiel is een omgebouwde bestelwagen met internetaansluiting om op eenvoudige wijze overheidsinformatie aan bezoekers te verstrekken. Daarnaast kunnen burgers er ook verschillende publicaties krijgen of bestellen.

Aangezien 1700 Mobiel de informatie tot vlak bij de burger brengt, zal hij ertoe bijdragen om de drempel tussen de overheid en de burger te verlagen. Een mobiel loket biedt immers mogelijkheden om ook kansarme doelgroepen te bereiken, voor wie een telefonisch gesprek met een overheid niet altijd evident is.

1700 Mobiel zal in samenwerking met andere diensten van de Vlaamse overheid en lokale besturen naast algemene informatie ook thematische voorlichting geven. Thema's zoals bouwen en wonen, studietoelagen, energie sparen, onroerende voorheffing en studietoelagen kunnen aan bod komen. Overheidsdiensten kunnen onder andere via de website www.vlaanderen.be/1700mobiel (http://www.vlaanderen.be/1700mobiel) aanvragen om de 1700 Mobiel in te zetten voor een campagne.

Heel concreet zal 1700 Mobiel de volgende weken informatie verstrekken op verschillende evenementen in het kader van Juni Compostmaand, in samenwerking met VLACO (Vlaamse Compostorganisatie). Op 9 juni rijdt de bus voor het eerst uit en opent zijn deuren in het Directeur-generaal Willemspark in Knokke-Heist tijdens de Zoektocht naar kriebelbeestjes in het park. Dan houdt de 1700 Mobiel halt op 16 juni in het stadspark van Sint-Truiden. En op 24 juni is de bus te bezoeken op het Domein Tivoli in Mechelen tijdens het Ottertrotterfestival.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

1700 Mobiel
Tel: 02 553 55 23
Email: contactpunt@vlaanderen.be