Bouwfonds


---

Bouwfonds komt met vierde vastgoedfonds in Duitse huurappartementen

4-6-2007

Bouwfonds Asset Management introduceert het vierde vastgoedfonds voor particuliere beleggers dat investeert in Duitse huurappartementen: Bouwfonds Germany Residential Fund IV CV. Het fonds belegt in een gespreide Duitse vastgoedportefeuille en verwacht een gemiddeld jaarlijks totaal rendement van 9,2%* en een gemiddeld direct rendement van 6,7%* per jaar te behalen.
Â
Bouwfonds Germany Residential Fund IV CV belegt in 593 bestaande huurappartementen gelegen in de Duitse steden Dortmund, Paderborn, Hamburg en Düren. Daarnaast bestaat de portefeuille voor circa 3% uit winkels. De vastgoedobjecten zijn bestemd voor verhuur en worden aan het eind van de looptijd van het fonds verkocht. Het fonds biedt een goed rendement gecombineerd met een relatief laag risico. Het verwachte gemiddeld enkelvoudig totaal rendement bedraagt 9,2%* per jaar, over een verwachte looptijd van tenminste 10 jaar. Dit totaal rendement bestaat uit een verwacht gemiddeld direct rendement van 6,7%* per jaar en een gemiddeld indirect jaarrendement van 2,5%*. Beleggers kunnen deelnemen met participaties van ⬠15.000,- (excl.3% emissiekosten).
Â
De Duitse woningmarkt is een interessante vastgoedbeleggingsmarkt in Europa. Enerzijds staan de prijzen op een historisch laag niveau. Anderzijds zal de Duitse woningvraag in de toekomst naar verwachting verder toenemen. De beperkte risico's van de Duitse woningmarkt gecombineerd met de kans op stijging van de prijzen bij een versnelling van de economische groei, maken deze belegging aantrekkelijk.

Bouwfonds Germany Residential Fund IV CV is een initiatief van Bouwfonds Asset Management. Bank Insinger de Beaufort NV is mede-initiatiefnemer.
Â
Contact:
Bouwfonds Asset Management
De heer Stefan Neher telefoon 033 - 750 47 00, fax 033 -750 47 55

Meer weten?

---