Provincie Flevoland



Opnieuw verkeershinder Biddingringweg/Gooiseweg (N305)

Gebruikers van de Biddingringweg (N305) worden in de periode begin juni - half juli opnieuw geconfronteerd met wegafsluitingen. De provincie Flevoland laat in die periode werkzaamheden uitvoeren aan een tweetal gedeelten van de Biddingringweg. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren dienen deze weggedeelten voor korte of langere tijd te worden afgesloten. Naast uitvoeringstechnische redenen (opbreken en uitharden/drogen van materialen) vinden de afsluitingen vooral plaats om de veiligheid van zowel de uitvoerenden als de weggebruikers te kunnen waarborgen.

Gedeelte Swifterweg (N710) - Larserweg (N302):

In week van 4 t/m 8 juni worden grote delen van dit weggedeelte van nieuwe wegmarkering voorzien.

Om de hinder voor de gebruikers zoveel mogelijk te beperken is besloten de werkzaamheden tijdens nachtelijke uren (19.00 uur - 6.00 uur) te laten uitvoeren.

In het gehele weggedeelte wordt een dubbele as-markering aangebracht, waarbij de ruimte tussen de beide lijnen wordt opgevuld met groene markering. Met deze groene streep wordt conform de nieuwe richtlijnen met betrekking tot een (duurzaam) veilige weginrichting aangeduid dat in dit weggedeelte een maximumsnelheid van 100 km/uur geldt. Daarnaast wordt het weggedeelte tussen de Kubbeweg en de Larserweg (N302) ook van nieuwe kantmarkering voorzien. Tenslotte worden de opstelvakken voor linksafslaand verkeer bij aansluitingen van de Hoekwantweg en Harderingweg in de definitieve en volledige markering gezet.

Deze werkzaamheden zouden eigenlijk afgelopen najaar gelijk na het aanbrengen van de nieuwe asfaltlagen worden uitgevoerd, maar de weersomstandigheden waren toen van dienaard dat de kwaliteit van de werkzaamheden niet in voldoende mate kon worden gegarandeerd. Het risico was te groot, dat de aan te brengen markering op korte termijn alweer niet meer aan de gestelde eisen zou voldoen. Om deze inefficiënte inzet van overheidsmiddelen te voorkomen, is besloten de werkzaamheden uit te stellen naar dit voorjaar.

Verkeersafwikkeling:

Tijdens de uren dat er wordt gewerkt wordt het weggedeelte afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt tijdens de afsluiting door middel van borden omgeleid via de Swifterweg, (N710), Rietweg en Larserweg (N302). Om verkeersonveilige situaties te voorkomen wordt ook het Biddingringpad, de parallelweg langs de Biddingringweg, tijdens de uitvoering van de werkzaamheden gesloten voor autoverkeer. Landbouwvoertuigen en brom-/fietsverkeer kunnen echter wel gebruik blijven maken van dit pad.

Gedeelte Dronterweg (N309) - Swifterweg (N710):

In de periode eind juni - half juli wordt het gedeelte tussen de Dronterweg en de Palingweg van nieuwe asfaltlagen voorzien en wordt de huidige inrichting en vormgeving van het weggedeelte aangepast aan de laatste inzichten op het gebied van een (duurzaam) veilige weginrichting .

Dit houdt ondermeer in, dat in het midden van de rijbaan twee onderbroken strepen worden aangebracht. Ook hier wordt de ruimte tussen de beide strepen opgevuld met groene markering ter aanduiding dat in dit weggedeelte een maximumsnelheid geldt van 100 km/u.

Daarnaast worden ook hier in de kantstroken (strook tussen kantstreep en het einde van de asfaltverharding) zogeheten `schrikstroken' aangelegd en worden de bermplanken vervangen door glasbollen. Om de `schrikstroken' te kunnen aanleggen zal het weggedeelte aan beide zijden ca. 0.40 m1 worden verbreed.

Tot slot worden nog alle bushalteplaatsen in het weggedeelte tussen de Dronterweg en de Swifterweg aangepast aan de huidige richtlijnen.

Verkeersafwikkeling:

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden, die zo'n 3 à 4 weken in beslag zullen nemen, wordt de Biddingringweg tussen de Dronterweg (N309) en de Swifterweg (N710) afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt tijdens deze afsluiting door middel van borden omgeleid via de Dronterweg (N309) Rietweg en Swifterweg (N710). Om verkeersonveilige situaties te voorkomen zijn ook het gedeelte van het Biddingringpad, de parallelweg langs de Biddingringweg, tussen de Palingweg en de Swifterweg, het gedeelte Palingweg tussen de Biddingringweg en de Ansjovisweg en het gedeelte Ansjovisweg tussen de rotonde bij de ingang naar de Golfresidentie en de Palingweg tijdens de uitvoering van de werkzaamheden gesloten voor autoverkeer. Land­ bouwvoertuigen en brom-/fietsverkeer kunnen echter wel gebruik blijven maken van deze wegen.

OV-lijn 147 zal gedurende de afsluiting rijden via de route Dronterweg/Ansjovis/Palingweg/ Biddingringweg. Tot slot kan nog worden vermeld dat het langs de weg liggende fietspad te allen tijde blijft te gebruiken voor het brom-/fietsverkeer.