Ingezonden persbericht


Persbericht

15 mei 2007

Meenderink verzorgt bijbelstudies op De Betteld.

Van 4 tot en met 8 juni verzorgt ds. Ed Meenderink meerder malen bijbelstudies op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld in Zelhem. Het thema waar hij het deze week over gaat hebben is 'De geheimenissen van het koninkrijk van God' en de vergelijkingen die daarbij in de Bijbel worden gebruikt.

Ed Meenderink is predikant van de Kerk van de Nazarener te Vlaardingen. Hij gaat tijdens zijn bijbelstudies verder in op wat Jezus ooit gezegd heeft, namelijk: Waarmee zullen wij het Koninkrijk van God vergelijken?" Want, om de "geheimenissen van het Koninkrijk der hemelen" uit te kunnen leggen, moet gezocht worden naar gelijkenissen. De bijbelstudies worden op dinsdag 4 juni, woensdag 5 juni en donderdag 6 juni om 10.00 uur gegeven. Op donderdagavond vindt ook om 20.00 uur een bijbelstudie plaats.

Al vanaf Meenderinks bekering naar het christelijke geloof is hij gefascineerd en soms geschokt, in positieve zin, in en over de gelijkenissen van Jezus. Als hij met christenen praat of aan hen lesgeeft, verbaast hij zich erover dat zo weinigen die ' geheimenissen' van dat Koninkrijk der hemelen en de gevolgen daarvan voor hun leven kennen en begrijpen. En dat, terwijl de echte, allereerste Boodschap van het - zogenaamde - Evangelie, bij zowel Johannes de Doper, als bij Jezus, bestond uit de woorden: "Zie: het koninkrijk der hemelen is nabijgekomen!". Wat betekenen die woorden nu eigenlijk, en wat zijn de gevolgen van die boodschap? Mensen die dat met Meenderink willen onderzoeken, nodigt hij graag uit.

Tijdens deze bijbelstudies wordt er gecollecteerd om de kosten te kunnen dekken. Meer informatie en andere activiteiten die op De Betteld plaatsvinden kan worden gevonden op www.betteld.nl.