Provincie Limburg

Reconstructie provinciale weg N296 Susteren Maaseik ter hoogte van Dieteren

De Provincie Limburg start vanaf 4 juni 2007 met de reconstructie van de provinciale weg N296 Susteren Maaseik ter hoogte van Dieteren: van km 0.60 tot km 2.20. De werkzaamheden vinden plaats tussen de aansluiting van de provinciale weg N295 Sittard - St. Joost en de aansluiting met de autosnelweg A2.

Vanaf de dakpannenfabriek Lafarge tot aan Villa Liberta wordt de asfaltconstructie gedeeltelijk vervangen en worden ter hoogte van het kruispunt Kerkstraat/Bij de Molen in Dieteren, stoplichten geplaatst. Ter hoogte van de zijwegen Roosterderweg, Pater van Heldenstraat en Kerkstraat/Bij de Molen worden bovendien middengeleiders aangebracht. Het voordeel van deze middengeleiders is dat (brom)fietsers en voetgangers de provinciale weg dan in twee etappes kunnen oversteken, wat de verkeersveiligheid ten goede komt.
Daarnaast wordt op het gedeelte tussen de Pater van Heldenstraat en de provinciale weg N295 aan de oostzijde een (brom)fietspad aangelegd voor verkeer in twee richtingen. Over de gehele lengte van het te reconstrueren gedeelte worden de inritten en de (brom)fietspaden vervangen door betonnen paden en wegen.
Verder zullen over het hele traject nieuwe lichtmasten worden geplaatst en komt er een dubbele aslijn in het midden van de weg. Dit laatste is conform landelijk beleid. Tenslotte worden de bestaande bushalten vervangen door nieuwe.

Deze nieuwe situatie heeft tot gevolg dat de Pater van Heldenstraat wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer met uitzondering van (brom)fietsers. Dat geldt ook voor de Roosterderweg, voor gemotoriseerd verkeer vanuit de kern Dieteren blijft het echter mogelijk de provinciale weg op te rijden in de richting van de autosnelweg A2.

Tijdens de uitvoering van de wegwerkzaamheden wordt de provinciale weg N296 in fasen voor het doorgaande verkeer in beide richtingen afgesloten. Dit betekent dat het gedeelte vanaf de dakpannenfabriek tot aan de Pater van Heldenstraat (ca. 3 weken) en het gedeelte Roosterderweg tot en met Villa Liberta (eveneens ca. 3 weken) vóór de bouwvakantie worden aangepakt. Het gedeelte van de Pater van Heldenstraat tot aan de Roosterderweg (ca. 10 weken) wordt na de bouwvakantie gereconstrueerd.

Gedurende vorengenoemde fasen wordt verkeer in noordelijke en zuidelijke richting omgeleid via het Ei van St. Joost.

Tijdens de bouwvakantie (16 juli 2007 7 augustus 2007) zijn er geen afsluitingen en omleidingen.

De werkzaamheden moeten op 10 oktober 2007 gereed zijn. De totale kosten van het project bedragen ca. 1.300.000,-

De tekeningen van de reconstructie kunt u bekijken op www.limburg.nl. Ga naar Beleidsvoering en klik door op Verkeer en vervoer, Infraprojecten en Reconstructie N296 Dieteren.

23-5-2007 08:18