Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Burgemeester Van Belzen opent jongerententoonstelling 2025

BARENDRECHT (vrijdag 1 juni 2007) ­ Burgemeester J. van Belzen opent maandag 4 juni om 13.30 uur de jongerententoonstelling Barendrecht 2025 in de centrale hal van het gemeentehuis. Direct na de opening maakt de burgemeester ook de winnaars bekend van de scholenwedstrijd in het kader van Barendrecht 2025. De afgelopen maanden hebben leerlingen van groep 8 van Barendrechtse scholen in werkstukken de vraag beantwoord `Hoe ziet Barendrecht eruit als ik 30 jaar ben?` Tot en met vrijdag 15 juni zijn op de jongerententoonstelling alle werkstukken te zien.

Sinds begin april zijn Barendrechtse basisscholen in de ban van Barendrecht 2025. Acht basisscholen ne- men deel aan de wedstrijd `Hoe ziet Barendrecht eruit als ik 30 ben?'. De leerlingen hebben in april een gastles gekregen van burgemeester J. van Belzen en andere vertegenwoordigers van de gemeente. Deze gastlessen vormden het startschot voor de wedstrijd. Op 14 en 16 mei overhandigden de leerlingen hun bijdragen aan de wedstrijd persoonlijk aan de burgemeester. De afgelopen weken heeft een jury zich over de creatieve inzendingen gebogen en op maandag 4 juni wordt duidelijk wie de winnaar is. Deze winnaar mag met zijn of haar klas een dag geheel verzorgd naar het Archeon.

Toekomst
De gemeente wil dit jaar samen met bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties antwoord geven op de vraag `Wat voor gemeente wil Barendrecht in 2025 zijn?' De gemeente vindt een breed gedragen visie op de toekomst van Barendrecht van groot belang. Barendrecht gaat immers een cruciale fase van haar ontwikkeling in. De afgelopen decennia is veel energie gestoken in de bouw van kwalitatief goede woningen en voorzieningen en het college van b&w vindt het nu tijd om ook nadrukkelijk te investeren in de samenle- ving. De afgelopen maanden hebben betrokken Barendrechters meegewerkt aan de drie perspectieven op de toekomst. Deze periode kunnen bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties meepraten over de perspectieven. De speciale website www.barendrecht2025.nl toont hiervoor alle mogelijkheden. De ge- meente sluit de interactieve fase af op zaterdag 30 juni met een grote 2025-dag.

Noot voor de pers,