Ingezonden persbericht


Mensen met beperkingen op survival in Gelderland

Verrassingsexpeditie gehandicapten

Op 4 juni trekken mensen met beperkingen door Gelderland. Onderweg naar het Provinciehuis in Arnhem kijken zij of het eigenlijk wel plezierig is om met het openbaar vervoer te reizen. De expeditie is een uitdaging van de Provincie Gelderland aan Makkers Unlimited.

Makkers Unlimited is uitgedaagd door de Dienst Wegen, Verkeer en Vervoer van de Provincie Gelderland om het openbaar vervoer te testen. Vijftien teams reizen op maandag 4 juni met het gewone openbaar vervoer door de provincie. De teams bestaan uit mensen met handicaps en Gelderse ambtenaren. Samen inspecteren ze het reizen per bus en trein buiten het stadsgebied Arnhem Nijmegen. Tijdens de reis wordt er niet alleen gelet op toegankelijkheid, maar ook op 'reisbeleving'.

De teams vertrekken om 13.00 uur van het Provinciehuis te Arnhem en worden rond 16.30 uur weer terug verwacht. Om 17.00 uur presenteert men de reisverslagen aan Coen Volp, directeur Dienst Wegen, Verkeer en Vervoer in het Provinciehuis.

De Dienst Wegen, Verkeer en Vervoer van de Provincie Gelderland wil dat het makkelijker wordt om met het openbaar vervoer te reizen. Makkers Unlimited steunt actievoerders met een handicap. De afgelopen maanden is er door Makkers een groot aantal acties gevoerd rond de ontoegankelijkheid van het openbaar vervoer.

Noot voor de pers,