SP Groningen


SP start meldweek Sociale Werkvoorzieningen

03-06-2007 * Naar aanleiding van regelmatig binnenkomende klachten maakt de Groningse SP-Statenfractie zich zorgen over de situatie bij de verschillende Sociale Werkvoorzieningen in de Provincie. Daarom organiseert ze van maandag 4 juni tot en met vrijdag 8 juni een meldweek voor werknemers in de Sociale Werkvoorziening-bedrijven.

De SP-Statenfractie wil met een meldweek de ervaringen van werknemers inventariseren om zo in beeld te krijgen hoe werknemers de werkomstandigheden ervaren. Uiteraard zijn ook goede ervaringen welkom. Daar waar het goed gaat is er wat te leren voor bedrijven waar slecht beleid heerst. De SP-Statenfractie gaat oproepen met daarbij de telefoonnummers voor de meldweek en een enquête de komende week verspreiden onder de werknemers van alle WSW-bedrijven in de Provincie Groningen.

"In de Sociale Werkvoorzieningen moet het gaan om de mensen, en niet om de productie. Het werk moet in alle opzichten aangepast zijn aan wat de mensen kunnen" zegt SP-Statenlid Lian Veenstra. "De vraag is: klopt dat ook? Het antwoord horen we graag van de werknemers, om vervolgens waar nodig samen met hen aan de slag te gaan voor verbeteringen."