Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vrouwen kampen met schuldgevoel over koekje bij de koffie

Geldrop, 4 juni 2007 - Eén op de vijf vrouwen in Nederland voelt zich schuldig over het koekje dat ze bij de koffie neemt. Dat gevoel overvalt slechts één op de twintig mannen. De kleine verwennerij staat overigens niet ter discussie: ruim driekwart van alle Nederlanders is van oordeel dat het koekje bij de koffie nooit mag verdwijnen. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van Koninklijke Peijnenburg naar het koffieleutgedrag onder 500 mensen van 16 jaar en ouder. Omdat Peijnenburg wil dat iedereen weer zonder gewetensbezwaren kan genieten van het koekje bij de koffie, heeft dit bedrijf het Koffieleutje ontwikkeld. Een lekker koekje voor bij de koffie dat weinig calorieën bevat.

Nederlanders kunnen niet zonder koffieleuten. Negen op de tien Nederlanders drinkt regelmatig een kopje koffie en kletst dan over van alles en nog wat. De helft van alle Nederlanders koffieleut zelfs elke dag. Gezelligheid en ontspanning zijn de belangrijkste drijfveren voor dit oer-Hollandse fenomeen. Of het nu thuis is, op school of op het werk. Bij mannen zijn voetbal en het vrouwelijk schoon de favoriete onderwerpen voor het praatje bij de koffie. Vrouwen pakken het koffieleuten serieuzer aan. De zin van het leven is voor een kwart van de Nederlandse vrouwen het populairste gespreksonderwerp.

Beste ideeën ontstaan tijdens koffieleuten

Het koffieleuten blijkt bovendien een belangrijk moment van inspiratie te zijn. Meer dan de helft van de Nederlanders zegt dat de beste ideeën tijdens het koffieleuten ontstaan. Eén op de drie Nederlanders vindt daarom dat het koekje bij de koffie als een grondrecht in de arbeidsvoorwaarden van iedere werknemer zou moeten worden opgenomen.

Marco Borsato en Sophie Hilbrand favoriet koffieleutgezelschap

De Nederlandse vrouwen zijn eensgezind over degene met wie zij het liefste willen koffieleuten. Veertig procent kiest voor Marco Borsato. Mannen willen het liefst met Sophie Hilbrand aan de koffie.

Meer achtergronden over het onderzoek naar koffieleuten in Nederland staan op: www.peijnenburg.nl/koffieleutje

Het Koffieleutje

Het Koffieleutje van Peijnenburg is een licht knapperig koekje dat een bron van vezels is. Het koekje bevat in vergelijking met andere koffiekoekjes, zoals speculaas en sprits 40% minder verzadigd vet. Koffieleutje Original bevat 33 calorieën per koekje en voldoet dan ook aan de voorwaarden 'bij voorkeur' voor koek en gebak van het Voedingscentrum.