Gemeente Nuth


Anthemiahof en Beukenhof vallen in de prijzen

De nieuwe woonwijk Vaesrade krijgt twee naambordjes met de straatnamen Anthemiahof en Beukenhof.

De gemeente Nuth is daar bijzonder blij mee en trots op, met de namen wordt een belangrijke kroon op dit werk gezet. De plannen van nieuwbouw in onze gemeente,krijgen hierdoor een naam en een gezicht.

De bedenkers van Anthemiahof zijn de heer Mevis uit Schimmert en de heer Habets uit Nuth. Anthemia is Grieks voor bloemen en herinnert aan de bloemenzaak met dezelfde naam die 60 jaren geleden naam en faam maakte met haar bruidsboeketten. Uit Vijfbunder komen de prijswinnaars van de naam Beukenhof. De heer Bonné, de 15 jarige Ian Hermans en de 14 jarige Mike Poels droegen de naam Beukenhof aan die herinnert aan het beukenbos. In het zuidelijke gedeelte dat later zal worden ontwikkeld, stonden jaren geleden statige beukenbomen.

De gemeente Nuth riep haar inwoners op om een naam te bedenken voor het voormalige terrein van Tan in Vaesrade. Een nieuwbouwproject waar met man en macht aan gewerkt is om het voor onze inwoners te realiseren. Er kwamen diverse namen binnen waaronder enkele afgeleiden van Beukenhof. Zij vielen helaas niet in de prijzen. De heer Mevis, de heer Habets, de heer Bonné, Ian Hermans en Mike Poels zijn voor de onthulling in september uitgenodigd. Burgemeester Vos en wethouder Pansters zullen hen fêteren tijdens de onthulling van de straatnamen.

Het gemeentebestuur bedankt iedereen die deelnam aan deze wedstrijd en zij feliciteert de winnaars met hun succesvolle bijdrage.