AXA Verzekeringen

SNS REAAL en AXA S.A. kondigen overname aan van AXA Nederland, Winterthur en DBV 4 jun 2007

SNS REAAL en AXA groep tekenen memorandum of understanding inzake de overname van de Nederlandse verzekeringsactiviteiten van AXA S.A. voor
1.750 miljoen euro.

Zojuist hebben SNS REAAL en AXA groep een persbericht uitgegeven, waarin de grootste overname door SNS REAAL tot nu toe bekend wordt gemaakt. Met AXA S.A. heeft SNS REAAL een Memorandum of Understanding getekend in verband met de overname van de verzekeringsactiviteiten van AXA in Nederland. Hiermee is een bedrag gemoeid van 1.750 miljoen euro. De overname heeft betrekking op AXA Nederland B.V., Winterthur Verzekeringen Holding B.V. en DBV Holding N.V. en hun dochterbedrijven.

De overname biedt SNS REAAL een unieke kans om haar marktpositie in de Nederlandse verzekeringsmarkt te versterken. Deze overname betekent een verdubbeling van het marktaandeel van REAAL Verzekeringen, zij wordt daarmee een van de grootste verzekeraars in Nederland. De overname zal de distributiekracht van REAAL Verzekeringen aanzienlijk vergroten, waaronder op essentiële groeiterreinen als arbeidsongeschiktheid, pensioenen en midden- en kleinbedrijf.

De overname is afhankelijk van goedkeuring door de relevante toezichthouders en het advies van de betrokken ondernemingsraden en zal naar verwachting in de tweede helft van 2007 worden afgerond.

persbericht AXA groep Externe link Zie het origineel
persbericht SNS Reaal Externe link Zie het origineel

Gevolgen voor klanten van AXA Nederland, Winterthur verzekeringen en DBV?

Op dit moment verandert er niets. Dat heeft te maken met het feit dat de overeenkomst, als gevolg van de goedkeuringsprocedure door de toezichthouders, en het feit dat de betrokken ondernemingsraden hun advies moeten uitbrengen, nog niet definitief is.

Lopende zaken worden gewoon gecontinueerd en nieuwe aanvragen worden ongewijzigd verwerkt. De lopende verzekeringsovereenkomst(en) gesloten met AXA, Winterthur of DBV zullen conform de voorwaarden gestand gedaan worden.